Home
Activiteiten
Groepsvoorlichting
 

Groepsvoorlichting

Wilt u, samen met uw collega’s, leden van uw vereniging of bond of samen met andere ouders, meer leren over de werking van de hersenen, hoe u uw hersenen gezond kunt houden, hoe het geheugen werkt, wat er in een puberbrein gebeurt en wat de gevolgen van hersenletsel zijn? De Hersenstichting beantwoordt deze vragen graag en verzorgt regelmatig groepslezingen over vier verschillende onderwerpen.

Waarom groepsvoorlichting?

Tijdens de bijeenkomst krijgt u van een ervaren groepsvoorlichter informatie over het door u gekozen onderwerp. De groepsvoorlichter geeft een interactieve presentatie en u wordt voorzien van concrete tips. Tot slot heeft u de mogelijkheid vragen te stellen en kunt u voorlichtingsmateriaal meenemen.

 

Recensies:

  • “Interessante leerzame lezing. Goede duidelijke en leuke spreker. Iedere vraag werd goed beantwoord. Iedereen was heel tevreden”, zegt Zij Actief Genhout over de lezing Geheugen en vergeten.
  • "Onderhoudend, duidelijk, humoristisch en prikkelend. Iedereen vond het interessant en leuk”, aldus FNV Senioren over de lezing Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

Welke lezingen kunt u aanvragen?

De Hersenstichting verzorgt groepslezingen over vier verschillende onderwerpen:

 

Geheugen en vergeten
Leer meer over de werking van de hersenen en het geheugen. U krijgt meer informatie over het verschil tussen normale vergeetachtigheid en geheugenproblemen veroorzaakt door een hersenaandoening (zoals dementie). Tot slot krijgt u tips om het geheugen te helpen. Lees meer

Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

U kunt zelf veel doen om uw hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. U krijgt tijdens deze lezing concrete tips hoe u dat kunt doen. Lees meer

Hersenletsel en de gevolgen

Leer meer over de werking van de hersenen en over de mogelijke oorzaken van hersenletsel. Vervolgens worden de gevolgen en de impact op het dagelijkse leven toegelicht. U ontvangt tips hoe om te gaan met deze veranderingen als gevolg van hersenletsel, voor zowel uzelf als uw omgeving. Lees meer

Puberhersenen in ontwikkeling

Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. Krijg meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers en krijg praktische tips hoe hiermee om te gaan. Lees meer

Praktische informatie

Een lezing wordt verzorgd door een ervaren trainer. Wij vragen u, als aanvrager van de lezing, zelf te zorgen voor een zaal, zaalhuur, een wit scherm en een beamer. Een lezing duurt ongeveer een uur en kost € 125.

 

Wilt u een lezing op maat aanvragen, of heeft u vragen? Neem dan contact op met Eva van Dijk via groepsvoorlichting@hersenstichting.nl. Wij kijken voor u wat de mogelijkheden zijn.

 

 Wilt u een lezing aanvragen? Ga dan naar dit aanvraagformulier

Lezing aanvragen

Vraag nu een interactieve groepslezing aan en u wordt voorzien van concrete tips.

Vraag een lezing aan