Publieksdag

Publieksdag Hersenstichting

Elk jaar organiseert de Hersenstichting een dag speciaal voor het publiek.

Tijdens deze dag geven gerenommeerde onderzoekers van Nederlandse universiteiten en academische ziekenhuizen lezingen over hun passie: het hersenonderzoek. Elk jaar heeft deze speciale dag een nieuw thema, waarbij we natuurlijk aansluiten aan de behoeften van het Nederlandse publiek.

Naast de lezingen is er een uitgebreide informatiemarkt waar patiëntenverenigingen en andere organisaties aanwezig die actief zijn op hersengebied. Men kan er terecht voor folders en brochures, lotgenotencontacten en allerlei achtergrondinformatie.

2016: Hersenen in Verandering

Donderdag 13 oktober 2016 vindt de volgende Publieksdag plaats. Het thema is Hersenen in verandering.

Tijdens ons leven, van jong tot oud, maken de hersenen veel veranderingen door. In de hersenen vinden veranderingen plaats, zoals het vormen van nieuwe verbindingen tussen hersencellen en het activeren van deze cellen. Maar ook veranderingen van buitenaf hebben invloed op de hersenen.

U kunt zich vanaf nu online inschrijven voor deze bijzondere dag!

Ga naar Publieksdag 2016 en schrijf u in!

2015: Flexibele Hersenen

Welke rol speelt flexibiliteit van de hersenen bij herstel na hersenletsel? Hoe belangrijk is slaap en beweging voor het gezond houden van onze hersenen? In 2015 was het thema van de Publieksdag Flexibele Hersenen.

Op donderdag 15 oktober 2015 vertelden diverse wetenschappers over hun hersenonderzoek.

Ga naar Publieksdag 2015 voor het uitgebreide programma of om de brochure met samenvattingen te bestellen!

2014: Hersenen in de toekomst

Uitdagingen en kansen in onderzoek

Dit was het thema van de Publieksdag op 9 oktober 2014 in Utrecht. Onderwerpen als transport in hersencellen, vitale hersenen, brein-computerinterfaces werden besproken.

Ga naar Publieksdag 2014 voor het volledige programma!

2013: Gezonde Hersenen?

Het thema van de Publieksdag 2013 was Gezonde hersenen?. Op donderdag 10 oktober hebben diverse wetenschappers verteld over hun onderzoek.

Voor meer informatie over deze bijzondere dag, ga naar Publieksdag 2013.

2012: Slaap en hersenen

Onderwerpen die in 2012 aan bod kwamen:

Biologische klok, dromen en slapeloosheid.

Bekijk hier meer informatie over deze dag:

Slaap en hersenen

2011: Sociale hersenen

Onderwerpen die in 2011 aan bod kwamen:

Sociale hersenen in ontwikkeling, volwassen sociaal gedrag en de verstoorde ontwikkeling van sociaal gedrag.

Lees hier alles over de Publieksdag van 2011:

Sociale hersenen

2010: Hersenen en stress

Onderwerpen die in 2010 aan bod kwamen:

Het gestreste brein, stress en depressie, stress en veroudering.

Lees hier alles over de Publieksdag van 2010:

Hersenen en stress