Home
Actueel
Blogs
De aftrap voor de collecteweek!

De aftrap voor de collecteweek!

Zondag 31 januari 2016. Geplaatst onder: Collecte door Nynke & Roy

De week voor de collecte staat bij ons thuis al geheel in het teken van de naderende collecteweek voor de hersenstichting. Een soort van lichte spanning die je normaal voelt voor een grote prestatie maakt zich van ons meester. Laten we hopen dat de prestatie en opbrengst dit jaar ook weer groots wordt. En dat er veel nieuwe onderzoeken van gedaan kunnen. Ook dit jaar is de collectespanning er weer!


Mijn man brengt de collectebussen en de bijbehorende routes en foldertjes langs bij alle collectanten. En krijgen ze de laatste instructies. Op de laatste vrijdag breng ik nog een bezoekje aan het naburige schoolplein met wachtende ouders. Ik wil graag wat nieuwe collectanten werven en spreek gewoon iedereen aan. Er is een mevrouw die enthousiast aangeeft dat zij wel een straatje wil lopen...mooi..


Op zondagmiddag ben ik samen met mijn man Roy op pad gegaan om de spandoeken op te hangen. Er stond een behoorlijke wind en het is een uitdaging om de doeken goed vast te knopen dat ze niet wegwaaien. De laatste spandoek hangen we maar een niet langs een autoweg, zoals in voorgaande jaren maar dit keer eens boven een fietstunneltje. Voor alle bewegende geïnteresseerden.


Terwijl Roy het spandoek goed vastknoopt, buig ik me naar het fietspad beneden. Aan een stel dat voorbij komt met hun hond vraag ik of de tekst goed leesbaar as als je door het tunneltje loopt. ‘Prima leesbaar, goede actie': zeggen zij. Aan een mevrouw die onder ons door komt fietsen vraag ik hetzelfde. Ze lacht breed ‘Natuurlijk', zegt ze. ‘Geef om je hart'. Dat klopt niet, er staat 'Geef om je hersenen', en ik denk lachend maar geef MET je hart. En niet te snel aan alles voorbij gaan.


Meer artikelen in Collecte

Reageer op dit artikel