Home
Actueel
Blogs
De rechtbank
Delen

De rechtbank

Maandag 9 oktober 2017. Geplaatst onder: Moyamoya door Vera de Joode

Daar zitten we dan, voor in de bankjes, schuldig of niet?

 

Aanwezig zijn; mijn geweten, mijn nieuwe en oude ik (de spring in het veld die van alles wilt doen en er alles aan doet om dit ook voor elkaar te krijgen).

 

De aanklacht is als volgt; Wie heeft ervoor gezorgd dat Vera te weinig energie over heeft? Wie beslist er wat wanneer moet gebeuren? Wie zorgt ervoor dat Vera op den duur meer vermoeidheidsklachten ervaart? De laatste tijd doet ze veel te veel en dat gaat zijn tol eisen in de nabije toekomst. Vast heel herkenbaar voor anderen met een aandoening, maar wat moet je er aan doen? Afgelopen zomer heeft zij veel gewerkt, sommige weken bijna fulltime, en dit zorgt ervoor dat ze haar sociale leven op een lager pitje heeft moeten zetten, wat weer voor wrijving zorgde. En waardoor ze meer rust moest inplannen (wat ze niet deed, want het is zomer en iedereen heeft vakantie en lang leve de lol). Tenslotte is ze pas 21 jaar, dan hoor je toch ook te genieten?

 

Het geweten antwoord; HA! Dat wist ik allang! Ik had je ervoor gewaarschuwd, je wist dat je jezelf moe zou maken, maar jij wilde zo graag toch nog even een keertje uit, naar de film, een dagje weg en nog even naar je vriend. Meid wat doe je jezelf toch aan? Je hebt geen onuitputtelijke energiebatterij meer, zoals vroeger. Wanneer zie je dat toch in?

 

Mijn oude ik antwoord; Genieten is belangrijk! Doe alles wat je leuk vind! Prop die dag lekker vol en ga ervaring opdoen in je werkveld, nog even sporten en nog even naar de stad met een vriendin! Het is mooi weer, lekker genieten van die zon met een smoothie, nog even bijkletsen en plezier maken! Dan maar moe 's avonds, je kan toch eerder naar bed? Morgen is het pas morgen, of je dan moe bent maakt nu niet uit! Doe lekker alles wat je leuk vind! Vroeger had je anders nergens last van hoor. Plezier maken jij!

 

Mijn nieuwe ik; Hallo! Ik word doodmoe van jullie! Denk nou es aan jezelf. Op je werk kan je ook een keer 'nee' zeggen hoor. Ik vind dat je ermee aan de slag moet, ga maar naar de ergotherapeut. Kom jezelf maar weer keihard tegen en ga maar eventjes opnieuw alles plannen en organiseren. Want op deze manier kan je niet door blijven gaan. 

 

Het vonnis; Duidelijk verhaal, ik raad ergotherapie aan. Ga maar weer even terug naar de basis en leer opnieuw je grenzen kennen. En ga er dit keer alsjeblieft niet weer overheen en houd het in balans als je wilt! Hup in de benen! Vraag die verwijzing maar aan en kom jezelf maar weer es goed tegen! Ik weet dat je het niet wilt, maar je moet wel. Zo kan je blijkbaar ook niet door blijven gaan! Zelfs als je alles plant moeten je vriendinnen en werk in het schema kunnen passen, je kan het best Vera!

 

*Slaat met de hamer* 'einde zitting'. 

 

Vera

 

Lees hier de vorige blog van Vera


Meer artikelen in Moyamoya

Reacties

4

Leuk gedaan Vera!!


Gerda  |  10-10-2017 18:36 uur

Weer trots op je !!!
Dikke kus uit Brabant !


Gatekaasmaat  |  10-10-2017 09:30 uur

Mooi dialoog met je oude en nieuwe ik. Lastig maar het inzicht komt in zicht! Moeilijk maar je komt er wel. Je bent zo positief, dat is enorm belangrijk. Daar sla je je er mee doorheen.


Karen de Haay  |  09-10-2017 21:51 uur

Reageer op dit artikel

Dit is contactinfo