Home
Actueel
Blogs
De reis van mijn leven
Delen

De reis van mijn leven

Maandag 4 december 2017. Geplaatst onder: HoofdpijnMigraine door Stephanie Both

Vrijdag 2 juni, 18:00 uur. Een vrijdagavondborrel bij mijn oude stageplek en het pinksterweekend (met daarmee de kermis bij ons op het dorp) stonden voor de deur. Wie had ooit verwacht dat het leuke weekend waar ik zo naar uitkeek, zo anders zou aflopen. De docent rondde de les af. Ik pakte mijn spullen in en vertrok naar mijn oude stageplek. Eén van mijn oud-collega’s ‘vierde’ zijn afscheid met een borrel. Erg gezellig met lekker eten. Halverwege de avond voelde ik wat steken in mijn hoofd. “Onschuldig” dacht ik, “vooral niet aan denken dan trekt het wel weg”. Helaas. Ik zonderde mij even af in de keuken maar al snel bleek het foute boel. Tranen stroomden over mijn wangen. De pijn die ik toen ervaarde, had ik nog nooit meegemaakt. Ik liep naar mijn collega’s toe, zei gedag en zocht mijn weg naar het treinstation. Onderweg belde ik in paniek mijn ouders. Of ze mij konden ophalen vanaf het station. Wat verward hebben mijn ouders de huisartsenpost (HAP) gebeld, want aan mijn stem hoorden ze dat het niet goed zat.


Niet veel later had ik de HAP zelf aan de lijn. Na een aantal vragen verzochten ze mij om in de trein iemand aan te spreken die mij op het eindstation naar mijn ouders kon begeleiden. Daarna moest ik zo snel mogelijk naar het ziekenhuis komen. Een aardige vrouw die naast mij zat hielp mij met het uitstappen op het station, waar mijn moeder al stond te wachtten. Bij de HAP konden ze niet veel zeggen, snel door naar de spoedeisende hulp. Rond middennacht hebben ze verschillende testen uitgevoerd en een CT-scan laten maken. Ergens werd gevreesd dat dit niet een migraine aanval was. Na een angstige nacht konden ze om 02:00 uur gelukkig concluderen dat het toch een (redelijk uit de hand gelopen) migraine aanval was. Een nachtje blijven ter observatie moest wel aangezien geen enkele vorm van pijnstilling aansloeg. Het weekend waar ik me zo op had verheugd, viel in het water.


Een week later weer terug naar de hoofdpijnpoli. Ik had op dat moment de reis van mijn leven gepland staan. Zes weken backpacken door Oost-Europa. Met wat voorzichtigheid werd mij aangeraden deze reis niet te maken. Zo’n lange reis, stel je voor dat er weer wat gebeurt… Ook mijn ouders vonden het moeilijk. Zonder het hardop te zeggen wist ik dat ze me het liefst thuis zagen blijven.
Uiteindelijk ben ik, tegen het advies in, toch op reis gegaan. En gelukkig maar! Ik heb de reis van mijn leven gehad. Uiteraard heb ik tijdens mijn reis last van hoofdpijn gehad en de migraine aanvallen waren er ook. Op sommige momenten heb ik het inderdaad wat moeilijk gehad. Dit heeft me echter niet gestopt om te genieten van alles wat ik meemaakte. De mensen die ik ontmoette, de dingen die ik gedaan heb en al het moois wat ik heb gezien. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing en ben nu, een hele mooie en onvergetelijke ervaring rijker!

 

Stephanie

 

 

Lees hier de vorige blog van Stephanie.


Meer artikelen in HoofdpijnMigraine

Reacties

1

Wat knap geschreven! Een heftige periode maar wat zijn wij blij als ouders, achteraf, dat je de reis gemaakt hebt!!!! ILY / We Love You


Liesbeth Both  |  04-12-2017 12:52 uur

Reageer op dit artikel

Dit is contactinfo