Home
Actueel
Blogs
De reservering

De reservering

Maandag 25 april 2016. Geplaatst onder: ADHD door Pip

Het was toen ik nog geen moeder was en volop met mijn vrienden bezig was. Heerlijke avondjes, daar hoef ik niet over uit te weiden, want ik denk dat iedereen wel van die avonden kent. Nachten doorhalen was ook geen probleem en tegenwoordig is het al een meevaller als de eerste gaap pas om 22.00 uur komt.

 

Deze keer gaan we uit eten. De taken worden verdeeld. Het thema en de dresscode zijn besproken en ik ga de tafel voor 12 personen reserveren. Het lijkt ons leuk om eens de Thaise keuken uit te proberen. Vorige ervaringen op reserveringsgebied zullen nu vervagen. Ik zou de held van de avond worden, omdat alles tot in de puntjes geregeld is.

 

De avond breekt aan en ik geniet van de voorpret. Ik voel me zelfs wat uitgelaten, want wat zal iedereen opkijken van de fantastische plek waar onze tafel staat.
We komen binnen en ik noem mijn naam. Iedereen trekt natuurlijk zijn jas uit. De gastheer kijkt mij aan en verzekert mij ervan dat er op deze naam echt geen tafel is gereserveerd.
De grond beweegt onder mijn voeten. ‘Dit kan dus echt niet waar zijn'. Dan begint de ellende pas goed. ‘Wie had er het onzinnige plan om Pip te laten reserveren?' Niets helpt. Echt ik had het voor elkaar.

 

Gefrustreerd trek ik mijn jas aan en verlaat vrij pissig het pand met de groep mokkend achter mij aan.
Geen enkel restaurant heeft natuurlijk plek voor een groep met twaal personen en er haken drie personen af.

 

Ik zie een ander Thais restaurant en probeer iedereen enthousiast te krijgen om hier binnen te gaan. Daar staat dan een hele aardige gastheer en hij verwelkomt ons bijzonder gastvrij. Zachtjes zegt hij tegen mij: ‘Fijn dat u er bent. Er zou een groep van twaalf personen komen, maar die zijn niet op komen dagen...'

 

Pip

 

Lees hier de vorige blog van Pip


Meer artikelen in ADHD

Reacties

1

En zo kwam alles toch nog goed.
Herken dit zeker. Mijn man heeft NAH en wil ook wel dingen regelen, maar dat draait ook vaak uit op teleurstellingen. Er een positieve draai aan geven helpt. Ik zou denk ik dan maar eten zijn gaan halen bij de Chinees of zo. Het gaat toch om de gezelligheid. En later moet je er maar weer om kunnen lachen.


Mary  |  26-04-2016 08:57 uur

Reageer op dit artikel