Home
Actueel
Blogs
De zelfstandige oppasbeurt

De zelfstandige oppasbeurt

Maandag 25 januari 2016. Geplaatst onder: ADHD door Pip

Natuurlijk kan ik zelfstandig oppassen. Echt geen probleem hoor. Afgesproken, woensdagmiddag sta ik op het schoolplein om 12.15 uur.

 

Mijn man Kees is er niet helemaal gerust op en eigenlijk is dat best wel terecht. We oefenen nog even de route. De huissleutel van het oppasadres zit aan mijn fietssleutel en ik ben er klaar voor!

 

Om 11.45 uur sms ik Kees dat ik op het schoolplein sta, dat is toch geweldig op tijd.
Misschien is het leuk als ik bij de dichtbijzijnde supermarkt, lekkere croissantjes ga halen. Goed idee, ik stap op de fiets en vijf minuten later zet ik mijn fiets op slot en kies de croissantjes en lekkere broodjes uit. Blij loop ik naar mijn fiets. Ik stop mijn linkerhand in mijn linkerjaszak om mijn fietssleutel te pakken. Dat is een gewoonte waar ik nooit vanaf wijk. Helaas geen fietssleutel en ik stel mezelf gerust, ach, bij de broodjesafdeling natuurlijk. Ik bedenk nog om mijn fietsmand bij de informatiebalie af te geven want ik heb geen kassabonnetje van de broodjes. Alles onder controle, denk ik nog op dat moment.


Geen fietssleutel bij de broodafdeling, niet bij de kassa en niet bij de informatiebalie. Het dringt dan tot mij door dat de huissleutel van het oppasadres ook aan de fietssleutel zit. Uiteraard ga ik hyperventileren, gooi de fietsmand leeg, geen fietssleutel. Nog een keer loop ik alle jaszakken af, weer gooi ik mijn mand leeg maar geen sleutel. Ik besluit op een holletje naar school te gaan.


Wanhopig graai ik met mijn hand in mijn fietsmand en tot mijn stomme verbazing houd ik de fietssleutel in mijn hand. Gauw even Kees bellen. Alles is in orde hoor, geef ik aan, maar ik moet even mijn verhaal kwijt. Ik hoor Kees een diepe zucht slaken. Ik verzeker hem dat nu alles echt onder controle is. Daar komen de kinderen al, geef ik aan, dus ik ga ophangen hoor. 'Jij ook een fijne middag!'

De kinderen komen aanlopen en ik vertel dat ik al lekkere broodjes heb gehaald en dat we alleen even mijn fiets op moeten halen. Dit alles heel nonchalant natuurlijk of het de gewoonste zaak van de wereld is dat je je fiets bij de supermarkt neerzet en dan naar school loopt.

 

Pip

 

Lees hier de vorige blog van Pip 


Meer artikelen in ADHD

Reacties

1

hoezo ADHD? heel herkenbaar verhaal prachtig beschreven.


Britta  |  26-01-2016 16:33 uur

Reageer op dit artikel