Home
Actueel
Blogs
Eén ding tegelijk!

Eén ding tegelijk!

Donderdag 24 mei 2018. Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Marijke Kloosterman

Na mijn beroerte heb ik ruim 3 maanden in het revalidatiecentrum “gewoond”. Wat ik toen meteen mocht doen, was buiten fietsen:
A. mét de fysiotherapeut en
B. mét een helmpje op m’n hoofd.

 

De reden daarachter is de aansprakelijkheid voor het revalidatiecentrum. Maar los daarvan is het ook gewoon verstandig om een helm op te zetten; zeker nú is het de kunst m’n hoofd verder heel te houden. Daarom heb ik -meteen nadat ik thuis kwam- een eigen helmpje gekregen. Niet zo’n saaie helm, maar een vrolijk ROOD accessoir.

 

Deze helm is bedacht voor de stadsfietser. Zo kan ik in ieder geval zélf de kans op een ongeluk beïnvloeden. Het aantal verkeersdoden is voor het derde jaar op rij gestegen en het aantal ernstig gewonden is zelfs hoger dan ooit. Dat blijkt uit de jaarlijkse Monitor Verkeersveiligheid van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

 

Maar nog altijd is het gebruik van mijn RODE helm niet een vanzelfsprekendheid. Als je iets al ruim 50 jaar hebt gedaan, is een blijvende verandering een klus ….. of beter gezegd: een uitdaging.
Dinsdagmorgen ben ik naar yoga geweest bij de sportschool. In de kleedkamer zocht ik al mijn fietssleutel, had ik een praatje over mijn nieuwe yogamat én ik zei Vanessa van de FFF-balie gedag. Toen ik thuis kwam, ontdekte ik dat ik mijn helm had laten liggen. 

 

Het is echt waar ….. maar één ding tegelijk lukt!
Ik ben dus maar weer terug gereden -extra goed opletten zonder helmpje- naar de sportschool. Vanessa had mijn helm al gevonden en het achter de balie gelegd. Zo komt alles wel weer goed, maar het kost wat meer energie …. nu mét RODE helmpje weer naar huis.

 

Dus de les is (en blijft): doe één ding tegelijk!
Ook voor/met mijn helm.

 

Marijke 

 

Lees hier de vorige blog van Marijke

 

 

In oktober 2015 kreeg Marijke een beroerte (hersenbloeding). Na twee maanden ziekenhuis heeft zij in een revalidatiecentrum gewoond. Half januari 2016 is zij weer thuis gaan wonen. Eén van de problemen was niet kunnen praten; heel veel woorden waren weg. Nog altijd is zij bezig met oefenen .... Daarom is zij begin 2016 begonnen met een blog in verband met haar woordvindingsprobleem. Wil je alle blogs van Marijke lezen, kijk dan eens op haar website.

 

 


Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Reageer op dit artikel