Home
Actueel
Blogs
Embolisatie: dicht lijmen van de kluwe

Embolisatie: dicht lijmen van de kluwe

Donderdag 23 mei 2019. Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

De geliefde van Maurits schreef:

 

25 september
Het ziekenhuis belde om te vertellen dat je morgen ingepland staat voor embolisatie. Embolisatie is het dichtlijmen van de kluwe (AVM), die in je hoofd zit. Na een uitgebreid gesprek met de doctoren hebben we besloten het te doen. Door middel van embolisatie vermindert de kans op een nieuwe bloeding enorm en wordt de kans zelfs vrijwel nihil. Hoe sneller we dit doen, hoe beter het voor je is. Ik vond het een hele emotionele beslissing. Net nu je weer wakker bent en tegen me praat moet ik je weer laten gaan. Ik heb er wel vertrouwen in hoor, maar er blijft toch altijd een risico (5%).


Toen ik je zei dat ik zo trots op je was, fluisterde je: “ik ook op jou”. Dat deed me heel erg goed.


Het is nog één dag echt doorbijten en dan weten we direct of de embolisatie is gelukt en of ze het volledige AVM hebben kunnen afsluiten. Het komt allemaal goed.

 

26 september
Wat een emotionele achtbaan! Na een dag vol spanning belt de dokter om te zeggen dat de apparatuur het tijdens de ingreep heeft begeven. De “stopverf” om het vat op te vullen, kwam niet uit het slangetje. Maandag sta je opnieuw op de planning. Ik hoop dat je wat kunt aansterken tot die tijd.


Je bent nog steeds niet goed bij, hoewel je wel vandaag aan me vroeg: “hoe gaat het met je?“ Je zakt steeds weer weg in slaap. Niet gek natuurlijk met een long- en hersenvliesontsteking. Dat komt door de drain: Daar is een bacterie in gekomen. Je krijgt wel antibiotica om dit te bestrijden, maar ik vind het toch angstig.

 

 

Lees hier de vorige blog van Maurits (en zijn geliefde)


Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Reacties

2

Ben benieuwd hoe het nu met je gaat , Maurits.


jose Rovers  |  17-08-2019 10:05 uur

beeter schap toe ge wenste en sterkete er mee


daphne schoolinge   |  25-05-2019 20:17 uur

Reageer op dit artikel