Home
Actueel
Blogs
Even voorstellen

Even voorstellen

Donderdag 26 januari 2017. Geplaatst onder: Hersenletsel door Anne Stuiver

Mijn naam is Anne Stuiver, een 33-jarige jongeman geboren en getogen in Purmerend. Eind januari ben ik in coma afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat ik volgens collega's na het werk op de bank ben gaan liggen vanwege hoofdpijn. Ik weet hier zelf niets meer van.

 

Na diverse onderzoeken kwam er uit dat er een Colloide Cyste in mijn hersenen zat, die de afvoer van het hersenvocht belemmerde. Inmiddels was ik diep bewusteloos en wat mij verteld is later, had het niet een paar uur langer moeten duren voor ik in het ziekenhuis had moeten aankomen.

 

Ook in de 1e week van de opname was mijn situatie kritiek volgens mijn omgeving. Ik ben na het aanleggen van spoed drains in mijn hoofd op 12 februari 2016 geopereerd.

  

 

Op dit moment ben ik nog steeds herstellende en heb restverschijnselen van de operatie overgehouden. Prikkel verwerking en slaapproblemen zijn de voornaamste hiervan.

 

Na de operatie ben ik 24 februari 2016 vier weken en in een revalidatiecentrum ter observatie opgenomen en behandeld. Ik weet nog dat ik in die periode totaal geen korte termijn geheugen meer had. Dit begon in de 3e week weer een beetje terug te komen.

 

Wat verbazingwekkend goed ging, en ik zelf nooit had mogen verwachten, was een fietstocht met de fysiotherapeut door een druk stuk van Amsterdam. Het viel hem op dat ik mij totaal niets aantrok van de drukte en de mensen op straat. Ik kon ook weinig anders, want ik moest tenslotte blijven opletten. In een revalidatiecentrum word je ook geconfronteerd met mensen die het er slechter vanaf hebben gebracht dan ik. Ik heb nog meer respect gekregen voor de mensen die moeten leren omgaan met bijvoorbeeld het feit dat zij nooit meer zullen lopen of alles opnieuw moeten leren. Ik heb vele engeltjes op mijn schouder gehad realiseer ik mij.

 

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik na vier weken het revalidatiecentrum kon verlaten, toen de revalidatiearts en het behandelteam vonden dat ambulante begeleiding prima paste. In de ambulante begeleiding vanuit het ziekenhuis is mijn geheugen weer volledig hersteld.

 

Op dit ogenblik werk ik weer voor 75% en vanaf 2017 weer volledig aan het werk zijn. Wat er is gebeurd, is geen kattenpis en het had zomaar gekund dat ik er niet meer was geweest. De aandoening die ik heb gehad is zo zeldzaam. Slechts enkele tientallen mensen in Nederland dit hebben het gehad. De Colloide Cyste is bij drie op de miljoen mensen aangeboren(niet erfelijk) aanwezig en 1 op de 3 mensen haalt het in de situatie zoals ik ben aangetroffen niet. Dat heeft mij alleen maar meer stimulans gegeven om het 2e leven zoals ik dat zelf zie, om daar alles uit te gaan halen.

 

Anne


Meer artikelen in Hersenletsel

Reacties

2

Hoi Robin,
Mijn operatie heeft 12 februari afgelopen jaar plaats gevonden in het AMC te Amsterdam door dr Buis.


Anne Stuiver   |  26-01-2017 10:41 uur

Wat eng zeg dat het al zover was bij u krijg er kippenvel van. Bij mij is ook een colloïdcyste ondekt in mei 2016 en wacht nu op een datum voor de operatie om deze weg te laten halen vanwege dat de cyste aan het groeien is. Mag ik vragen waar u bent geopereerd? Groetjes


Robin  |  26-01-2017 10:10 uur

Reageer op dit artikel