Blogs
Het ambassadeursbesluit

Maandag 11 december 2017. Geplaatst onder: Hersenstichting door Jan Mulder

‘Polymyalgia,’ zei de huisarts. Ik was met pijnlijke vermoeidheidsverschijnselen in de schouderpartij naar hem toe gegaan en polymyalgia klonk me in de oren als een badplaats in de buurt van Dubrovnik, een ideale plek om even bij te komen. Het bleek te gaan om een aandoening. Polymyalgia rheumatica. Nooit van gehoord.

‘Komt veel voor,’ zei de huisarts, ‘het is een spierreuma’. Hij adviseerde een lichte van een succesvol medicijn dat jammer genoeg ook diabetes ontketent, die me weer iets meer vermoeide.

Op de sterfdag van Johan Cruijff kreeg ik een tia. Toen die storende onderbreking in mijn dagelijkse bezigheden, alle badplaatsen en enkele niet nader te noemen andere ongemakken waren bestreden, nam een antibioticum tegen een keelontsteking me te grazen. Geen badplaats, eerder een illegale chemische fabriek in je keel. De keelontsteking is inmiddels weg, maar een bittere smaak achter in de mond is er voor in de plaats gekomen. Nergens meer trek in.

Tijdens de eerste herfststorm van het jaar brak de stam van de ouwe getrouwe wilg naast ons huis 2 meter boven de grond af, terwijl ik in een academisch ziekenhuis voor een nekblessure in een MRI-scan lag. Bij thuiskomst zag ik mijn vrouw bij die gevelde boom staan. Ze vertelde me dat onze poes Fritz was overleden. Ik stortte een beetje in. Verder gaat het hier voortreffelijk. Maar we gaan nu toch aankondigen dat ik na vele fijne jaren als actief ambassadeur, mijn rol ga beperken tot gezicht van de Hersenstichting.

Tot ziens!

Lees hier de vorige blog van Jan.

Meer artikelen in Hersenstichting

Sterkte Jan. Zorg goed voor jezelf.

Marja  |  11-12-2017 13:08 uur

Neem je tijd ... sterker nog ... geniet van je tijd. ❤️