Home
Actueel
Blogs
Ik ben zoveel meer dan mijn hersenletsel

Ik ben zoveel meer dan mijn hersenletsel

Maandag 5 maart 2018. Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Kesty van Ree

Ik ben Kesty, 44 jaar, ik woon samen in een dorpje tussen Amsterdam en Utrecht, ben moeder van Isa van 6 en ik heb hersenletsel. Niet aangeboren hersenletsel (NAH) wel te verstaan. Sinds maart 2015. Toen ik out of the blue geconfronteerd werd met een herseninfarct. Zonder aanleiding, zonder oorzaak, maar wel met gevolgen. Aan de buitenkant zie je niets aan mij, maar van binnen is wel degelijk een en ander beschadigd. Dat de buitenkant zo is zoals hij is, is aan de ene kant heel fijn, maar aan de andere kant is het ook moeilijk uitleggen soms aan mensen wat er met je aan de hand is. Waarom je niet werkt, waarom je sommige dingen echt liever laat uit zelfbescherming en waarom ze niets aan je zien of merken.

 

Juist om die reden ben ik een blog begonnen vorige zomer. Om de onzichtbare restverschijnselen van een herseninfarct beter bekend te maken, een gezicht te geven en zo dus ook zichtbaar te maken voor de rest van de wereld. Want het treft niet alleen oudere mensen. Ik ken inmiddels zo veel mensen, die vergelijkbaar als mij, midden in het leven stonden, in de bloei van hun leven waren en als donderslag bij heldere hemel uitgeschakeld zijn. Want dat is wat er gebeurt als je zoiets meemaakt.

 

Leven met hersenletsel is echt topsport. Het is continue zoeken naar balans, wat kan wel, wat kan niet. Continue schakelen tussen prikkels en rust. Veel rust. En dat staat natuurlijk haaks op het leven in een gezin met jonge kinderen. En ook haaks op het leven zoals we, ik in ieder geval wel, dat gewend waren. Continue moe zijn, moe in de overtreffende trap. Je grenzen opzoeken, elke dag weer. En proberen niet over die grenzen heen te gaan, omdat je weet dat je dan jezelf weer gigantisch tegen gaat komen. Maar dat is zo ontzettend moeilijk. Want voel je je eens goed, dan wil je ook meedoen met alles, net als een gezond mens. Je wilt je ook wel eens normaal voelen. En niet bejaard, terwijl je dat qua leeftijd nog lang niet bent.

 

Al die struggles, al dat zoeken naar balans, alles wat op mijn pad komt, beschrijf ik in mijn blog Love your life. Op basis van mijn eigen ervaringen en soms ook op basis van ervaringen van lotgenoten. Alles met als onderliggend motto: geniet van het leven, Love your Life dus. Ook in zijn nieuwe vorm. Ik heb niet gekozen voor dit leven met beperkingen, maar ik heb het er wel mee te doen.


Gelukkig kan ik positief in het leven staan en geniet ik echt van dingen. Ik ben natuurlijk niet alleen mijn hersenletsel, ik ben zoveel meer dan dat. En natuurlijk is er veel veranderd, maar ik heb en kan nog zoveel ook wel. Daar probeer ik op te focussen en dat is ook de insteek van mijn blog. Vind je het leuk om meer over mijn leven te lezen, kijk dan op mijn blog of volg me hier bij de Hersenstichting, waar ik ook regelmatig ga bloggen.

 

Ben je moeder met NAH en heb je kinderen in de leeftijd tot 12 jaar en heb je behoefte aan contact met lotgenoten? Sluit je dan aan bij de Facebook groep die ik beheer; moeders met NAH en jonge kinderen.

 

Kesty

 


Kesty heeft op 41 jarige leeftijd een herseninfarct gehad en is als gevolg daarvan sinds maart 2017 volledig arbeidsongeschikt verklaard. Zij heeft een eigen blog waar ze schrijft over haar zoektocht naar een nieuwe balans in het leven met hersenletsel.


Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Reacties

10

Ik heb als 14 jarig meisje een valpartij met hoge snelheid op de fiets overleefd. 3 flinke klappen op het hoofd; en bam ik was bewusteloos bij de eerste. Die bewusteloosheid heeft toen 3 maanden geduurt..... flarden herinner ik me heeeeeeeeel vaag. Mijn verjaardag; het gebeurd eind augustus, ik ben jarig 1 november. Sinterklaas? Nee gee herinnering aan.. ik was thuis vlak voor kerst maar lag hele dagen in bed....
In maart moet ik weer een uurtje naar school.... wat een kwelling, ik lag de rest va de dag in bed.Nu ben ik 56 en nog dagelijks kamp ik met de ge ogen van het ongeluk. Vooral het onbegrip;mensen snappen mijn vermoeidheid niet, snappen niet dat ik soms dingen totaal niet meer herinner; ook al is het van 2 dagen geleden of een week/maand ik weet t dan echt niet meer.Onbegrip als ik me terug trek. Overgevoeligheid licht en geluid. Wat de laatste jaren ernstiger wordt. Xelfs mijn kinderen; ik begin nu pas uit te leggen dat mama "iets mankeert" omdat exman nooit het verhaal wilde hor


Sylvia  |  30-04-2018 14:47 uur

Ha ha....kijk, dat moet iemand met NAH in de late uurtjes niet meer proberen te doen: via je mobiel een reactie te plaatsen op bovenstaand artikel! Sorry, ik wilde het verwijderen omdat ik zag dat het zichtbaar is voor iedereen (en er nog tikfouten instonden), maar dat lukt dus niet, t staat er nu zelfs 2x. Ach dan maar 3x....ik was dus volledig arbeidsongeschikt verklaard 4 jaar geleden, maar ik ben een half jaar geleden herkeurd en volgens die arts kan ik ineens makkelijk 8 uur per dag volhouden, mits het eenvoudige banen zijn. OMG. Geen enkele baan is mij te min, maar ik hou het steeds maar een klein poosje uit? Bezwaar ingediend, al mijn specialisten verslagen laten schrijven,tweede keuring, zelfde uitslag?? Ik WIL wel, maar het lukt niet! Precies wat jij schrijft, Kesty .Ik kan het onbegrip niet geloven! Wat nu? Iemand advies? Ik kan hier heel weinig van vinden op internet. Dank! Ik ga je volgen ;-)


Marjan  |  05-03-2018 22:59 uur

Beste Kesty, of andere lorgenoten.
Ik ben 4 jaar geleden 80-100%arbeidsongeschikt verklaard door een arts van het UWV. Ik vond het afschuwelijk op dat moment. Echt klabeng, recht in mijn gezicht. Ik dacht (hoopte) toen nog dat nog veel zou herstellen, maar(op gelukkig wat verbeteringen na door beter energie-management), bleek dat ik moest gaan accepteren dat werken niet meer haalbaar was. Dat was een flink gevecht met mezelf! Maar achteraf was ik die arts dankbaar voor zijn begrip en inzicht en kon ik me nu gaan focussen op het 'dagelijks leven' (met 3 dochters en partner.


Marjan  |  05-03-2018 22:33 uur

Reageer op dit artikel