Blogs
Inspiratiebron van A tot Z en terug

Maandag 15 oktober 2018. Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Vanaf jonge leeftijd heb ik me ingezet als vrijwilliger voor meerdere verenigingen en als dat virus eenmaal in je bloed zit, gaat dat er niet meer uit. Via MEE kwam ik in contact met organisaties die nog vrijwilligers zochten. Het is goed om bezig te blijven in de tijd dat je werk zoekt. Zodat je kunt ontdekken waar je grenzen liggen. Ik ben gaan kijken bij verschillende organisaties en ik zet me nu in als vrijwilliger voor Stichting Elisabeth en Participeer MEE. Dit zal ik naast mijn werk blijven doen. Maar ik weet ook dat ik niet meer teveel dingen tegelijkertijd moet en kan doen. Ik ben niet meer de duizendpoot van voor mijn NAH en daardoor heb ik nee leren zeggen. Je kunt beter je energie goed inzetten voor wat je doet, dan vele dingen half doen.
Zoals 100% investeren in één goede sollicitatie i.p.v. 50% in tien slechte of vijf middelmatige!

Ik heb het vaak moeilijk gehad, maar dat nooit laten merken. Dat is niet de juiste boodschap voor een nieuwe start. Net als een negatief gevoel over je laatste werkervaring.

Ik ben bij de MatchMEEdag geweest om mijn succesverhaal te delen met de werkgevers. Wat doen zij al, wat gaat er goed, staan ze open voor kandidaten met een arbeidshandicap en wat kun je zelf doen om in contact te komen met sociale werkgevers? Voor enkele bedrijven was het een nieuw hoofdstuk, terwijl anderen goede ervaringen hadden en alles wisten van de Participatiewet. Elk bedrijf moet een bepaald percentage van het personeelsbestand in dienst hebben of nemen met een arbeidshandicap. En het niet zien als een last of een leuke subsidiepot, maar echt als een nieuwe vacature die van meerwaarde is voor het bedrijf en de medewerker met een arbeidshandicap. En het kan, daar ben ik als service medewerker bij de groengekleurde bank het levende bewijs van. Je nieuwe collega's kunnen ook heel veel van jou leren en uit onderzoek blijkt dat het ziekteverzuim daalt als er iemand op de afdeling/in het team werkt met een arbeidshandicap. Ik hoop een inspiratiebron te kunnen zijn voor alle mede NAH-ers in Nederland. Van a tot z en terug. Als een kleurboek vol ervaringen met de inzet van een topsporter!

Meke

Lees hier de vorige blog van Meke

Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Reageer op dit artikel