Home
Actueel
Blogs
Interview

Interview

Donderdag 18 oktober 2018. Geplaatst onder: ADHD door Pip

Jawel, af en toe mailt of belt er iemand of ik mee wil werken aan een interview.
Oké, ik overdrijf, dit is pas de derde keer.

 

In ieder geval besluit ik om eens aan Nica, mijn dochter, te vragen hoe zij haar ADHD-moeder ervaren heeft. Uiteindelijk weten we pas tien jaar dat er veel ADHD in mij aanwezig is. 'Denk er maar rustig over na, alle tijd, ik hoor het wel!' Maar Nica kopt hem er meteen in. 'Daar hoef ik geen seconde over na te denken! Mam, je luistert nooit, dat komt meteen bij mij boven.' Meteen heeft ze ook wat voorbeelden bij de hand, daar kan ik niet omheen. 'Je stond te koken en als ik blij uit school kwam en je vertelde dat ik een goed cijfer had gehaald voor mijn proefwerk, vroeg je daarna aan tafel hoe mijn proefwerk was gegaan. Vooral in mijn puberjaren vond ik dat een groot probleem.' 

Ergens herken ik dat wel. Ik ben druk bezig en het woord proefwerk blijft alleen hangen, dus later vraag ik dan hoe dat verlopen is.

 

Later, als Nica naar huis is en ik gezellig met Kees aan tafel zit, besluit ik toch om aan Kees te vragen of hij weleens het idee heeft dat ik niet luister. 'Nou'….zegt Kees, 'als jij ergens mee bezig bent en ik vraag je wat, zie ik wel dat dat niet binnenkomt'. 'Huh…dan wacht je toch even', geef ik aan, maar het blijkt dat ik altijd bezig ben.


Ineens zitten we in een heel serieus gesprek. Ineens begrijpen we ook waarom we niet samen kunnen koken. Kees vraagt nu aan mij hoe hij mij kan ontzien, zodat het in mijn hoofd rustiger wordt. We hebben een verhelderend gesprek en besluiten om meer rekening met elkaar te houden.

 

Kees kun je gerust honderd keer storen als hij zo’n Sudoku puzzel maakt. Dat was me wel opgevallen. Ik kan daar beslist niet tegen. Oh ja en ik kan gebeurtenissen zo groot maken en alles komt zo heftig bij mij binnen, maar daar hebben we het wel een andere keer over hoor.


Het is al weer behoorlijk busy in the headquarters maar ik kan nog wel denken. Gelukkig heeft Kees mij gevonden en ben ik met hem meegegaan.

 

Pip 

 

Lees nu de vorige blog van Pip


Meer artikelen in ADHD

Reacties

3

Go suegra! Mooi hoe je je ervaringen deelt. Busy in the headquarters, geweldige uitspraak!! En HEEL herkenbaar... 🤯🙃


Debbelaar  |  04-11-2018 00:06 uur

Wat fijn om te lezen, vaak denk ik dat ik de enige ben...mijn blog komt eens per twee weken on line, dank je wel voor je reactie!!!,


Pip  |  29-10-2018 08:54 uur

Ik zit wat van je blogs te lezen en wauw wat is dit allemaal herkenbaar!! Heel leuke stukjes. Ik heb net de diagnose gekregen, dus ik ben mezelf vooral nog aan het informeren. Zelfs een boek erover besteld. Kijken of ik hem ook daadwerkelijk uit lees... haha. Anyways, super leuk om te lezen dit. Is er ook een mogelijkheid meldingen te krijgen als je weer iets nieuws plaatst?


Marina  |  26-10-2018 17:08 uur

Reageer op dit artikel