Inzicht

Donderdag 22 november 2018. Geplaatst onder: ADHD door Pip

Op de feestjes van Olga kom ik heel graag. Ik kijk er altijd mijn ogen uit.

In gedachte begin ik lijstjes te maken voor de boodschappen. Zo zou ik ook een verjaardag willen vieren. Er is zelfs een maaltijd met twee hoofdgerechten voor 25 man.

 

Ineens komt Geertje naast mij zitten. Ik volg een gesprek rechts van mij over tuinen en planten. Toch wil ik Geertje niet negeren en vertel haar hoe geweldig Olga kan organiseren, dat zou ik ook wel willen.
Meestal moet ik dan zo’n 17 minuten luisteren over hoe je plannen moet maken en lijstjes en dat je goed moet organiseren en ik luister alweer naar de tuinverhalen met mijn rechteroor. ‘Nou, ik niet hoor’, vangt mijn linkeroor nog op en het blijft stil. Huh…wat zeg je nou Geertje, wat zou jij niet willen want wat zei ik ook alweer tegen haar?

 

‘Nou’, zegt Geertje, ‘wat Olga kan, kan ik niet, zo simpel is het.’ De headquarters (mijn brein) vallen uit en er valt een stilte. ‘Maar hoe moet dat dan’, vraag ik. ‘Is elke verjaardag dan niet een strijd om alles voor elkaar te krijgen’. ‘Nee’, zegt Geertje pertinent, ‘dat kost me teveel energie, het is gewoon mijn ding niet!’

 

Ik leg op de terugweg, in de auto, aan Kees uit hoe de opmerking van Geertje blijft hangen. ‘Nou’, zegt Kees, ‘ik weet nu hoe ik mijn remschijven kan schoonhouden’. ‘KEES’, val ik uit, ‘dat is niet interessant, als die auto wat heeft breng ik hem wel naar de garage hoor.’ ‘Nu geef je zelf het antwoord al Pip, verjaardagen regel ik en jij hangt de slingers op.
Ik heb er echt geen stress van dat ik de huiskamer niet kan stylen en jij wilt de auto niet repareren’. Geertje heeft gelijk, zo simpel is het.

 

Over twee weken viert Kees zijn vijfenzestigste verjaardag en ik heb er alweer hartkloppingen van. Ja, ja simpel heet dat dan! Misschien toch maar Geertje gauw op de koffie vragen…

 


Pip

 

Lees nu de vorige blog van Pip


Meer artikelen in ADHD

Reacties

4

Hahaha het is echt alsof jij in mijn hoofd zit :D Ik hou van feestjes, maar het organiseren.... 0_o STRESSSS! En die gesprekken volgen... tja... Heel handig toch als je naar iedereen tegelijk kan luisteren...? Hahahaha. NOPE!


Marina  |  01-01-2019 14:22 uur

Hahaha het is echt alsof jij in mijn hoofd zit :D Ik hou van feestjes, maar het organiseren.... 0_o STRESSSS! En die gesprekken volgen... tja... Heel handig toch als je naar iedereen tegelijk kan luisteren...? Hahahaha. NOPE!


Marina  |  31-12-2018 13:33 uur

Bedankt voor je reactie, voor mij ook fijn dat jij het begrijpt haha


Pip  |  30-12-2018 11:54 uur

Reageer op dit artikel