Home
Actueel
Blogs
Ja, er is weer nieuws!
Delen

Ja, er is weer nieuws!

Dinsdag 18 april 2017. Geplaatst onder: Microcefalie door Natasja Veldman

Wauh, echt een tijd geleden dat ik een update heb gemaakt. Maar er is veel en ook weer niet veel gebeurd. Mirre doet het eigenlijk geweldig in het kort ;-)! Ze doet het super op haar school. Ze geniet enorm van de vrienden in haar groep, gaat lekker wandelen, spelen op de hal, kletsen, lekkere dingen maken (ook thuis trouwens) enz. Wij hebben de Sint & Piet periode goed doorstaan, heel veel gezongen en ook echt best lang (vanaf oktober ongeveer), nu ebt het langzaam echt even weg, pffff heel fijn! 

Maar het belangrijkste is dat haar beugel er binnenkort uit gaat. In april ergens. Ja ja. Na lange tijd ortho en om de 3 weken ongeveer met papa ernaar toe, dat werkt namelijk het beste voor iedereen, is het zover! En dat is toch wel weer een mijlpaal.

 

  

Nog spannend allemaal hoor. Tot nog toe is het geduld van de ortho en haar team super gegaan en natuurlijk ook door Mirre zelf. Echt knap aangezien bij Mirre haar mond o.a. heel gevoelig is, dus poetsen, ortho dingen is niet het gemakkelijkste om te doen. Maar dankzij geduld en goede mensen om haar heen gaat dat top!

En sinds kort heeft Mirre ook individuele muziekles op school en dat vindt ze leuk! Dus ook thuis veel liedjes zingen, ze kan alles feilloos vinden op de iPad. Op zaterdag is er tegenwoordig wat minder rugby. Het seizoen was kort dit jaar. Dat vindt Mirre best jammer (mama trouwens ook) en dus gaat zij elke zaterdagmorgen met mij mee boodschappen doen, naar de slager (heerlijke beloning namelijk het beruchte plakje worst) en naar de bakker en maar kletsen, gezellig hoor. Op zondagochtend gaat ze meestal wat leuks doen met papa, vaak zwemmen maar nu het mooier weer wordt ook op de tandemfiets naar de geitenboerderij, heerlijk toch!

 

En dan hadden we ook nog carnaval natuurlijk, och wat zullen we eens aan doen? Altijd weer nadenken hierover maar gelukkig daar is ze dan, het K3 meisje Mirre ;-), dat vond ze ook echt leuk en was ze blij mee, dit jurkje gaat dus vast vaker aan, laat de zomer maar komen!

 

Nou tot zover deze update, binnenkort weer een pop gesprek op school maar eigenlijk doet ze het super! Deze 14 jarige puber is en blijft een heerlijk grietje met ook zeker aan lekker fase van nee zeggen en niet willen doen wat wij willen, zelfs dat is prima ;-)!

 

Lieve groet,

Natasja

 

Lees de vorige blog van Natasja


Meer artikelen in Microcefalie

Reacties

2

Dag Natasja,
Ik wil even laten weten dat ik het SUPER vind dat er een blog bestaat over microcefalie! Ikzelf heb een zoontje van 4 met microcefalie, ook bij zijn geboorte (voldragen) een hoofdje van 31,5 cm. Ik heb gisteren nog eens gemeten en we zitten nu aan 45 cm... de grafiek begint pas op 47 cm aan 4 jaar... altijd heel confronterend. Gelukkig is Warre ook zo'n vrolijk jongetje. Jouw verhaal klinkt zo herkenbaar en ik wil je bedanken omdat ik op die manier toch een klein beetje een idee heb over de toekomst van Warre!
Vele groetjes, ook aan Mirre!

An


An Massin  |  07-07-2017 22:08 uur

Wat een prachtige update van een prachtig mooi meisje Mirre! Wat fijn om te lezen dat het zo goed met haar gaat. En op bepaalde ontwikkelingsgebieden hetzelfde als andere 14 jarige pubers👍🏻 Het opgroeien van Mirre in jullie lieve, warme gezin ofwel lieve ouders en broer met veel geduld zal zeker bijdragen aan de goede ontwikkeling ( met kleine stapjes ) van Mirre. Veel liefde en geluk voor jullie en een lieve groet van Mirre's juffie van vroeger op het Eigenwijsje! 🙋🏻😘 Sissi Bunte🌺


Sissi Bunte  |  18-04-2017 18:05 uur

Reageer op dit artikel

Dit is contactinfo