Home
Actueel
Blogs
Jouw kracht zit in jezelf

Jouw kracht zit in jezelf

Donderdag 20 oktober 2016. Geplaatst onder: Beroerte door Lieky van der Velden

In je rust ligt je kracht. Als jij een krachtiger persoon wilt worden, moet je ook kracht hebben. En als je kracht hebt, moet je ook weten hoe deze kracht te gebruiken. In je leven heb je rust nodig om je huidige leven ook aan te kunnen.

Als je geen rust hebt ben je maar een half mens. Heb je maar voor de helft energie om te gebruiken? Er is zo veel meer kracht in jezelf te vinden en te gebruiken. Eerst moet je kracht weten te vinden.

 

 

Hoe vind je die kracht in jezelf?
Bijvoorbeeld als je in de gaten hebt, dat je weet wat goed voor je is en wat niet. Dat wat goed voor je is, moet je uitwerken. Wat niet goed voor je is, moet je zoveel mogelijk vermijden en afstand van doen. Zo werk je aan jezelf, aan je gezondheid en aan je toekomst. Zoek de stilte op. In huis, in bed, in de natuur, in de kerk of kapel het strand de zee of waar dan ook. Zo krijg je rust in je lichaam in je geest.

 

In je geest moet je je gedachten op orde hebben, weten dat jij beslist waar je over denkt of niet. Of dat positief is of negatief. Alles begint bij denken en dan daadkracht gebruiken om het in het dagelijks leven toe te passen. Want denken alleen helpt niet. Als je kracht neemt en toepast in je dagelijkse leven, dan heb je kracht. Dan ben je kracht en je hebt meer zelfvertrouwen. Om te vertrouwen op je eigen kunnen je inzichten op je eigen inzet en kracht. Dat leeft een stuk makkelijker.

 

Wanneer geef je kracht af?
Dit is de andere kant. Je zult het vast wel herkennen. Het niet weten wat er je lichaam gebeurt. Geen controle op je denken hebben, die daarom een loopje met je neemt. Die je angstig en onzeker maakt. Dit ontneemt je kracht. Dan ben je je kracht kwijt. Dan ben je energieloos, moe, futloos, verdrietig, angstig, slecht slapen, zenuwachtig. Je kan je moeilijk concentreren, je hebt een slecht zelfbeeld. Je trekt je steeds verder terug uit het sociale leven. Je bent nergens meer echt in geïnteresseerd. Weerstand in je leven.

 

Je geeft je kracht af als je helemaal op gaat in emotie en boosheid. Ongecontroleerde gedachtes zijn, als een kip zonder kop rond lopen zonder een doel voor ogen te hebben. Je geeft ook je kracht af, als je je geluk bij iemand anders neerlegt. Hij of zij zal mij gelukkig maken. Hij of zij mag mij niet verlaten. Als er dominante personen om je heen zijn en jij voelt die onmacht. Als jij niet uitspreekt hoe jij het voelt en denkt. Dan geef je kracht af. Als je op de bank thuis blijft zitten, wachtend dat op het moment dat er iets zal veranderen. Dan heb jij je kracht allang ergens laten liggen.

 

Niet weten wat er met je leven is. Niet weten waar te beginnen. Doelloos rondlopen brengt je nergens. Dat is veel te frusterend en vermoeiend.

 

Werken met je kracht hoe doe je dat?
Zorg voor rust en orde in je denken. Zet jezelf op de eerste plaats. Zonder het gevoel van een egoïst te zijn. Kom altijd op voor jezelf. Laat andere personen (oud of jong) niet iets voor jouw uitmaken wat jezelf kan beslissen. Hierdoor geef jij je kracht NIET af. Gebruik je kracht in je lijf en je leven. Dat leeft een stuk makkelijker. Ik wens je die rust en die kracht en zeker het inzicht wat ik hier geschreven hebt dat je echt nog veel voor jezelf kan doen in het leven. Dit was ook mijn weg, het heeft mij zover gebracht als ik nu ben.

 

Lieve groet van Lieky

 

De gesloten groep voor lotgenoten met een hersenletsel NAH


Meer informatie, advies en tips over Lotgenoten Hersenletsel Trefpunt "Hoe nu verder" leest u op deze Facebook pagina.

 

 

Lees hier de vorige blog van Lieky.

 


Meer artikelen in Beroerte

Reacties

7


  |  27-10-2019 23:17 uur

Hartelijk dank voor jullie reactie en compliment. Lieve groet van Lieky


Lieky  |  05-10-2017 18:26 uur

Mooi geschreven maar o wat moeilijk voor mij


Jolanda  |  25-08-2017 14:26 uur

Reageer op dit artikel