Blogs
Leven met de ziekte van Parkinson

Dinsdag 1 oktober 2019. Geplaatst onder: Parkinson door Janet

Janet kreeg op haar 43e te horen dat zij de ziekte van Parkinson had. Dat is nu negen jaar geleden. Al in 2017 werkte zij samen met de Hersenstichting om een gezicht aan deze meedogenloze ziekte te geven.

Ook zo benieuwd hoe het nu met haar gaat? In een zelfgemaakte video kijkt ze terug op de afgelopen tijd, ze legt uit hoe ze in haar dagelijkse leven omgaat met de ziekte én ze vertelt over een spannende gebeurtenis die haar te wachten staat.

Meer artikelen in Parkinson

Het hele verhaal

Janet is 50 jaar en moeder van Alicia. Samen hadden ze een fijn en onbezorgd leven. Tot negen jaar geleden bij Janet de diagnose ziekte van Parkinson werd vastgesteld.

Lees en bekijk het hele verhaal

2

Meneer Hibma, ik wens U heel veel sterkte. Ik ben echt aangeslagen van Uw verhaal. Wat zult U hebben moeten afzien als mantelzorger voor Uw lief, de ziekte is voor ieder verschillend , Dat klopt uiteraard wel, maar je lief zo te zien worstelen, je wilt zo graag helpen en je doet wat je kan. Maar je bent gewoon machteloos. En tot het eind haar verzorgd!! U heeft een plek in de hemel verdiend. Ik hoop dat Uzelf met de blaask..die U kreeg nu toch wat meer positiever in het leven kunt staan. Dat U genezen bent verklaard. RIP voor Uw lief. Sterkte en lieve groetjes. Manlief ook ook Parkinson. Hij is 74 jaar.

ria van schaijk-verbeek  |  02-10-2019 17:58 uur

Mijn vrouw kreeg dezelfde diagnose op haar 45 ste.
Kan een heel dik boek schrijven over het verloop en einde.
Door die ervaring heb ik geen enkel vertrouwen dat een oplossing voor het tegen gaan van de ziekte binnen berijk is.
Maar aan dat inzicht heeft u niet zoveel voor uw campagne.
Verder kreeg in de laatste jaren van haar ziekte, terwijl ik tot het einde toe mijn vrouw thuis heb verzorgd, de diagnose blaaskanker.
Moest vanuit ziekenhuis de hulp voor mijn vrouw regelen.
Dick Hibma
Landsmeer