Blogs
Mijn bril aangepast

Maandag 20 juni 2016. Geplaatst onder: Melkersson-Rosenthal Syndroom door Kimberly van IJzendoorn

Een tijdje geleden heb ik mijn eerste blog hier geplaatst. Het is tijd om wat meer te gaan vertellen over het Melkersson-Rosenthal syndroom, en hoe het met mij gaat momenteel.

Op dit moment dat ik deze blog aan het typen ben, kan ik zeggen dat het met mij qua gezondheid redelijk goed gaat. Ik heb vrij weinig last van de aanwezigheid van mijn ziekte. Natuurlijk voel ik wel dat het aanwezig is zoals altijd, maar de klachten zijn op dit moment dragelijk. De grote vraag is hoe lang het Melkersson-Rosenthal syndroom zich gedeisd houdt en wanneer de symptomen weer verergeren. Ik geniet in ieder geval volop van momenten als dit. Een mooi moment om terug te blikken op een gebeurtenis in het verleden die mijn leven blijvend heeft veranderd.

Door het Melkersson-Rosenthal syndroom en nalatigheid van mijn vroegere neuroloog heb ik blijvende schade opgelopen in mijn gezicht. Zo werken de spieren van mijn mond aan de rechter kant niet meer goed, en valt mijn ooglid aan de rechterkant half of helemaal dicht. Dit heeft mijn uiterlijk ingrijpend veranderd. Je zult begrijpen dat dit mijn zelfvertrouwen niet bepaald ten goede kwam.

Om deze reden kreeg ik anderhalf jaar geleden bij de oogarts te horen dat ik een bril nodig had ter bescherming van mijn oog. Dit viel niet bepaald in de smaak, maar wat moet, dat moet. Op het moment dat ik mijn bril had uitgekozen en deze later op kon gaan halen gebeurde er iets waar ik niet van durfde te dromen...

Op het moment dat ik mijn bril voor de eerste keer opzette ging mijn rechter oog direct weer bijna helemaal open en ik zag er vanaf dat moment dus niet meer ‘anders' uit voor de buitenwereld! Ik zag de buitenwereld letterlijk door een nieuwe bril en de buitenwereld zag mij weer als ‘normaal'! De reden hiervan is dat mijn bril aan de rechterkant een klein beetje tegen een zenuw aan drukt, waardoor mijn ooglid geprikkeld wordt om open te gaan. Dit werkt echter alleen als de symptomen van mijn ziekte niet heel erg aanwezig zijn. In een aanval is mijn rechteroog, ondanks mijn bril, nog steeds half of helemaal gesloten.

Ik kan met zekerheid zeggen dat mijn bril me heilig is. Hij heeft me weer iets positiever naar de wereld laten kijken, met 2 open ogen. Ik zou hem echt voor geen goud meer willen missen!

Op de foto zie je mij met mijn bril op het moment dat ik hem net had, zie je me stralen?

X en liefs,

Kimberly van IJzendoorn

Lees hier de vorige blog van Kimberly

Meer artikelen in Melkersson-Rosenthal Syndroom