Home
Actueel
Blogs
Mijn leven is veranderd

Mijn leven is veranderd

Woensdag 6 februari 2013. Geplaatst onder: Beroerte door Jet Witter

‘Helaas kreeg ik (jaren geleden) tijdens mijn zwangerschappen twee hersenbloedingen. Dit veranderde heel mijn leven!

 

Zo ging ik auto rijden in een automaat. Het schakelen heb ik vaarwel gezegd. Mijn boodschappen doe ik heel selectief; ik zorg er voor dat ik niet hoef te stressen in het dagelijks leven. Ik heb zelf voor een aangepaste werksituatie gezorgd. Alle afspraken schrijf ik op in een heel overzichtelijke agenda. Daarbij zet ik nog een kringetje om de tijd. Als ik raar van de trap af loop en mensen begrijpen mij niet, deel ik visitekaartjes uit. En als ik het nodige niet heb verstaan, dan vraag ik om herhaling van bijvoorbeeld telefoonnummers.

Ik ga altijd met de lift, ik mijd roltrappen.

 

Dagelijks neem ik mijn nodige rust. Het gezin weet dan dat zij mij niet mogen storen. Het hele gezin zit met een koptelefoon op achter de televisie.

Verder is het gezin actief in het huishouden. Iedereen heeft een overzichtelijke taak, zoals het inpakken van de vaatwasser, als ik rust.

 

Verder ben ik nog altijd wel emotioneel na het voeren van ellenlange discussies, ik moet leren om daar niet op gaan. Ik vind het nog het allermoeilijkst dat mensen niet de tijd nemen en geduld hebben om uit te leggen wat ze bedoelen. Ik mijd dan ook discussies.

Mijn kinderen zitten nu in de puberteit. Het is nog altijd lastig met mijn hersenletsel om te gaan. Ik hoop daarom dat er in de toekomst meer begrip zal komen voor mensen zoals ik.'

 

Jet Witter, van der Ley.


Meer artikelen in Beroerte

Reacties

8

ik ben nu 2 weken n mijn herseninfarct kan gelukkig een heleboel dingen zelf doen rij al weer op mijn brommer alleen het dove gevoel in mijn mons zit er nog steeds waardoor ik soms slecht praat mensen verstaan mij wel maar toch doen ze vaak van niet erg vermoeiend om het weer te hehalen verder ben ik blij dat ik er nog redelijk vanaf ben gkomen


lies  |  03-04-2013 12:55 uur

hai mensen,
ik ben nu 1 jaar na een hersen infarct. ik herken alles wat hiervoor geschreven is. ik ben 44 jaar en heb 2 kinderen van 12 en 10 niet de makkelijkste leeftijd. ik zeg ook wel mijn man zit met 3 pubers in huis (inclusief mij )ik heb een meditatiecursus gedaan en vind daar mijn rust in. ik wens jullie veel succes met het herstel. groet annette


annette  |  05-03-2013 20:10 uur

Hallo ik ben de vrouw van een man die actief in het leven stond als chauffeur en in jan 2012 is getroffen door een beroerte waardoor het voor mijn man als voor mij een groot drama is waar we inmiddels goed mee om gaan, maar ik ben op zoek naar afleiding buitenshuis voor mijn man alleen moet hij gehaald en thuisgebracht worden ,ik kan het niet vinden, ij werk zelf 45uur dus heb er moeite mee dat mijn man thuis is hoop op een reactie


wendy joustra  |  04-03-2013 08:32 uur

Reageer op dit artikel