Home
Actueel
Blogs
Mijn verhaal

Mijn verhaal

Maandag 26 maart 2018. Geplaatst onder: Dwangstoornis door Corita

Ik ben 28 jaar oud maar toch voel ik me niet zo. Aan de ene kant staat mijn leven al zoveel jaren stil, dat ik het gevoel heb dat ik 23 ben. Aan de andere kant heb ik al zoveel meegemaakt (geestelijk) dat ik me 50 voel.

Dat zorgt vaak voor innerlijke onrust. Ik ben namelijk niet waar ik hoopte te zijn. Niet in mijn werk en niet in mijn prive leven.

 

Ik heb last van angstgedachten. Sinds mijn 7e..reken maar uit. Momenteel uit het zich in smetvrees.

Ik heb veel pieken en dalen gekend in mijn leven. Twee maanden terug zat ik weer in een dal..mijn werk werd me te veel. Ik kon alle ballen niet meer hoog houden. Al was ik er erg goed in. Op mijn werk liet ik niks zien van mijn klachten, bij mijn vriendje ook niet..maar thuis ging alles mis. Ik hield het niet meer vol en zit nu in de ziektewet.

 

Wat mij het meest dwars zit is mijn eigen enthousiasme. Ik wil zo graag een betekenisvolle baan, een betekenisvol leven..veel van de wereld zien en vooral geen aandacht geven aan mijn klachten. Doordat ik alles ontkende, ben ik waar ik nu zit..mijn les in dit stadium is: accepteer dat je niet alles kunt in het tempo dat je wilt en stel niet van die hoge doelen. Overdenk niet alles. Niet waarom het leven is zoals het is en ook niet wat ik beter moet doen.

 

Ik leef nu door een ritme te volgen en door weer bij mezelf te komen. Hoe? door middel van haptonomie, mindfullness en het herkennen van patronen.

 

Ik zal mijn dagelijks leven met jullie delen. Ook mijn gevecht met het krijgen van de juiste hulp. Het verhaal van het kastje en de muur. Want wat ik wel weet..is dat iedereen zijn eigen behandeling nodig heeft. Niet een regulier programma. Daarvoor moet je wel weten wat je nodig hebt, en dat kan alleen jij weten.

 

Corita

 

 

Corita heeft sinds haar 7e last van OCD ( obsessieve compulsieve dwang) en heeft inmiddels zoveel ervaringen opgedaan, wat betreft hulpverlening, behandelingen en omstanders, dat ze heeft besloten dit met jullie te delen via haar eigen website, en via de Hersenstichting. 


Meer artikelen in Dwangstoornis

Reageer op dit artikel