Home
Actueel
Blogs
Nieuwe schoenen en jubeltenen

Nieuwe schoenen en jubeltenen

Maandag 16 juni 2014. Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Insiders weten de grootte van mijn tenen. Vooral duimen en grote teen zijn behoorlijk aan de maat. Kan op zich geen kwaad, maar het breekt mij vaak op, als het om het ‘schoen-aantrekken' gaat.
Ik doel uiteraard op mijn linkerbeen en de daarbij behorende voet (zoals te lezen in mijn blogs en/of boek). Die kwalijke drukplekken en de spasmes: zoo gemeen!! De drukplekken zijn verdwenen, maar voor het pitten, onderwerp ik, gezeten op mijn bedrand, mijn linkervoet aan nauwkeurig onderzoek. Al was het alleen maar om te zien of er mogelijk wat meer leven en beweging in zou zitten.

 

Hoe mank en 'dood' mijn linkerpoot ook is, des te gevoeliger is de voet. Wat waarschijnlijk niemand vermoedt of in de gaten heeft. Enig gekriebel aan de voetzool doet mijn grote teen al omhoog buigen. Lijkt mij te laten hopen, tegen beter weten in. Want ik weet wel: het heeft geen zin. Hoezeer ik ook naar m'n voetje zit te turen en mentaal tracht hem weer aan te sturen. Niets. Helemaal niets.

 

Dan zit ik de volgende ochtend weer uitgerust nogmaals op mijn bedrand. Heb sokken en een lange broek aangedaan. Doe een diepe zucht om een volgende actie aan te gaan. Want het is nog even wennen om de nieuwe schoenen en evo aan mijn mankepootje te krijgen.
Het verschilt van dag tot dag of ik na een vloek en een zucht dit karwei heb geklaard, of soms na een kwartier nog zit te spartelen.

Ik ben gefrustreerd, omdat mijn grote linker-jubelteen weer eens niet mee wil werken. Krijg een omhoog gekrulde teen maar eens in de neus van een schoen. Ik geef het je te doen!!

 

Van lieverlee ga ik na veel vruchteloze pogingen weer even plat. Ben het zat! Ontspannen, ontspannen, ontspannen is wat helpt. En wat mijn frustratie stelpt. En dan, ja dan ben ik weer op de been en kan ik mijn dag beginnen! Want wat er ook gebeurd: ik zallll winnen. Ook al is het van mezelf. U denkt toch niet dat ik het onderspit delf?

 

Moraal: In een toestand van zo groot mogelijke ontspanning lukken veel bezigheden.
In deel 2 van mijn autobiografie Mijn Hoofd- stuk doe ik tips aan de hand om meer ontspannen te worden.

 

 

Harry wil door middel van zijn blogs delen hoe hij de gevolgen van zijn herseninfarct ervaart. Houd de blogs dus goed in de gaten en laat gerust een reactie achter!


Meer artikelen in Beroerte

Reacties

7

Harry, ik leef met je mee. Ik doe mijn tanden op elkaar tijdens het lezen om je te ondersteunen. Om gek van te worden! Maar je zet door. Alle lof! Haast moet je s' morgens dus niet hebben hè? Groetjes.


Hannie  |  24-06-2014 09:57 uur

Respect Harrie! Heel veel groetjes van ons.


Roelie en harrie arts  |  19-06-2014 19:10 uur

uit alles blijkt een winnaars mentaliteit!


Rob  |  19-06-2014 10:35 uur

Reageer op dit artikel