Home
Actueel
Blogs
Toch een derde operatie
Delen

Toch een derde operatie

Donderdag 13 juli 2017. Geplaatst onder: Hersenletsel door Stefan Cramer

Mijn vorige blog eindigde met het goede nieuws dat er toch geen 3e operatie zou komen. De wond moest aan de lucht drogen en tot die tijd moest ik in het ziekenhuis blijven. Na twee dagen op de KNO-afdeling kon ik weer terug naar het Neurocentrum.

 

Het grootste gedeelte van de wond herstelde netjes, maar die ene plek bleef maar lekken. Niet veel, maar het bleef continu vochtig en soms moest het even worden gedept. Er bleek ook een ontsteking te zitten en ik kreeg dus antibiotica. Ik begon mij inmiddels ontzettend te vervelen in het ziekenhuis en begon mijn zoontje steeds meer te missen, omdat mijn vrouw hem maar af en toe kort mee kon nemen. Maar als hij er was had hij gelukkig wel de grootste lol op mijn bed. Gelukkig was hij nog te klein om door te hebben wat er met mij aan de hand was.

 

Er leek inmiddels een klein laagje op de wond te komen en het zag er dus positief uit. Maar na precies een week in het ziekenhuis zag de verpleging dat er een grote vochtbel op de wond was ontstaan. Ik kreeg een nieuwe MRI, maar eerst moest ik een PICC-lijn laten plaatsen, omdat mijn aders inmiddels niet meer wilden meewerken zodra er een naald in de buurt kwam. Een PICC-lijn is een centraal infuus dat in de ader van de bovenarm geplaatst wordt. Het uiteinde van de lijn komt in de grote holle ader in de borstkas, net boven het hart. Het plaatsen van een PICC-lijn gebeurd onder plaatselijke verdoving in een kleine operatiekamer. Het was een vreemde gewaarwording, maar omdat ik op het röntgenscherm mee kon kijken was interessant om te zien. Na deze behandeling kreeg ik de MRI en hieruit bleek dat er inwendig ook lekkages waren. Uit de bloedtesten bleek ook dat de ontstekingswaarden maar niet afnamen. De enige oplossing was dan ook echt een nieuwe operatie. Wat een klap! Ik zou wederom op de spoedlijst worden gezet.

 

Op mijn verzoek kreeg ik een gesprek met de neurochirurg. Omdat mijn vrouw moest werken bleef mijn vader bij mij om samen met de chirurg te praten. Na een aantal uur wachten hebben wij een goed gesprek gehad waarin aan de hand van MRI foto’s alles goed was uitgelegd. De chirurg had er vertrouwen in, want het was hem tot nog toe altijd gelukt een lekkende wond weer te dichten.
Eenmaal terug op de kamer zei ik tegen mijn vader dat ik wilde dat deze chirurg de operatie deed. Hij ging meteen naar de chirurg terug en deze wilde de operatie doen, maar hij kon niet beloven dat dat dan de volgende dag kon. De volgende dag moest ik wel klaar zijn voor de operatie, maar al snel bleek dat het die dag niet ging gebeuren. Wellicht de volgende dag in de middag en anders op zaterdag.

 

Inmiddels redelijk rustig wachtte ik mijn operatie af. Totdat s ’avonds de vochtbel openging en ik wederom een hechting kreeg om het te stoppen.

 

Stefan

 

Lees hier de vorige blog van Stefan


Meer artikelen in Hersenletsel

Reacties

1

Wat een drama ook...


Joris  |  14-07-2017 00:16 uur

Reageer op dit artikel

Dit is contactinfo