Home
Actueel
Blogs
Verdwaald

Verdwaald

Maandag 26 mei 2014. Geplaatst onder: Beroerte door Eva

Je hebt van die mensen die gewoon hun neus achterna kunnen gaan. Ze zien wel. Ze komen altijd goed terecht. Bij mij werkt dat niet. Ik verdwaal nog in mijn eigen achtertuin.

 

Ik heb totaal geen gevoel voor richting. Al ik in mijn eigen woonplaats een winkel uit kom loop ik consequent de verkeerde kant uit, waar ik al geweest ben. Vaker doen heeft ook geen zin, ik kan het blijkbaar niet onthouden.

 

Ik weet stukken van de route, met gaten er tussen. Als ik in de buurt van zo´n gat zit weet ik het meestal wel weer, maar soms ook niet,  dan verdwaal ik. En dan vraag ik de weg ´O heel makkelijk, mevrouw, gewoon de eerste weg rechts, dan bij de stoplichten links, tot aan de rotonde. Dan de tweede, nee de derde straat rechts en dan bij de bakker linksaf. Dan nog even doorrijden dan bent u er. Heel makkelijk, kan niet missen.´Ik ben dan allang de draad kwijt. Ik onthoud gewoon de eerst twee straten, de rest daar luister ik niet eens naar, anders weet ik helemaal van voren niet meer dat ik van achteren leef. Na die twee straten moet ik het opnieuw vragen. 'Heel makkelijk, u gaat eerst terug tot aan de spoorbomen, dan twee keer links en dan bij de slager rechtsaf.´Dat is kennelijk via een andere route. Ik probeer nog zwakjes of er niet een rotonde in die route zat, daar moest ik toch ook iets mee.´Rotonde, nee hoor er is hier helemaal geen rotonde.` Ik bedank heel hartelijk voor de moeite en stuntel weer verder.

 

Verderop dwaal ik een tijdje rond. Dit is de goede buurt, maar waar is het nou. Ik vraag het nog maar eens, en dan is het vlak om de hoek. Ik parkeer mijn auto op het eerste plekje dat een beetje handig is en ga dan te voet verder, anders dwaal ik tijdens het zoeken naar een parkeerplaats weer verder af. Ik ben er.

 

`Heb je het kunnen vinden?`
`Tuurlijk, heel makkelijk.`


Meer artikelen in Beroerte

Reacties

4


  |  27-10-2019 23:07 uur

Geef aan dat je iets belangrijks wilt vertellen. Betrek de ander persoonlijk. Vind jezelf ook belangrijk genoeg om dit te delen. Anderen, die dit niet meegemaakt hebben kunnen dit ook niet automatisch begrijpen. Geef ze een kans om te leren en samen te delen. Deel met anderen om meer begrip te creëren. ;-)


Des  |  30-05-2014 11:17 uur

Dag allemaal. Wat herkenbaar helaas . Zelf 2x geopereerd aan hersenen tumo(1987/89) in 2002 een hersen infarct en 2013 de hoofdprijs .7 kleine tia, s gehad. Maar ook hier weer het zelfde verhaal. Men is bezorgd, wil graag iets doen. Maar weet niet hoe handelen. Hij ziet er goed uit, Dus HET zal wel goed gaan. Meer mogen we ook niet verwachten. Het leven voor de meesten is al complex genoeg. In de jaren heb ik helaas moeten beseffen niet teveel van iedereen te verwachten.
Geniet zoveel mogelijk.
Gr.bart


Bart  |  29-05-2014 16:11 uur

Reageer op dit artikel