Blogs
Voordelen van OCD – Het bestaat!

Donderdag 26 juli 2018. Geplaatst onder: Dwangstoornis door Corita

Ja, het klinkt misschien een beetje gek. Maar vandaag heb ik de behoefte om te praten over de voordelen van OCD. Want ze zijn er hoor. Dat het een ziekte is die zeer nadelig is, is bekend. Toch heeft het mij ook dingen opgeleverd.

Één van die voordelen, is dat ik ontzettend creatief ben geworden.

Zo heb ik bijvoorbeeld voor een probleem wel 20 oplossingen. Ook heb ik geleerd om hobby’s/bezigheden te zoeken. Ik heb vaak thuisgezeten in mijn eentje, zonder vrienden in de buurt. Dat is ontzettend saai als je de deur niet uit durft. Je moet dan iets bedenken om de dag wat dragelijker te maken.

Ik heb in het verleden de volgende dingen gedaan
– Sieraden maken (voor mezelf en anderen)
– Teksten schrijven voor commerciële websites
– Een barbiehuis van hout gemaakt voor een kennis (tijd over – dan kunnen die dingen)
– Leren tekenen – tekencursus gedaan en thuis opgepakt
– ThuisCursus voedingsconsulent gedaan (niet afgemaakt)
– Thuisgewerkt als Administratief medewerker voor een buurman (met eigen bedrijf)
– Konijn zó tam gemaakt dat hij op bed kwam liggen en zelfs een keer mn tranen weg likte

– WordPress geleerd om deze site te maken

Etc. Bezigheden

Een tweede voordeel is dat mijn zintuigen wat scherper zijn geworden.
Zo hoor ik alles heel goed, omdat ik altijd gefocust ben – en zie ik veel, omdat ik altijd gefocust ben.

Een derde voordeel is dat ik niet meer zulke hoge eisen heb als dat ik vroeger had.
Vroeger wilde ik de baas van een bedrijf worden, de hele wereld zien en atletisch zijn/blijven. Nu ben ik blij met een ritme waarin ik werk kan gaan integreren voor een paar dagen per week, een jaarlijkse vakantie naar één bestemming en een beetje basisconditie. Alles wat extra is, is meegenomen.
Heel fijn, want steeds aan je eigen verwachtingen tekort schieten is heel verdrietig en frustrerend.

Wat zijn jullie voordelen? Ik ben benieuwd.

Liefs Corita

Lees hier de vorige blog van Corita

Corita heeft sinds haar 7e last van OCD ( obsessieve compulsieve dwang) en heeft inmiddels zoveel ervaringen opgedaan, wat betreft hulpverlening, behandelingen en omstanders, dat ze heeft besloten dit met jullie te delen via haar eigen website, en via de Hersenstichting.

Meer artikelen in Dwangstoornis

Reageer op dit artikel