Home
Actueel
Blogs
Waarneming

Waarneming

Maandag 25 september 2017. Geplaatst onder: Hydrocefalie (Waterhoofd)EpilepsieCorpus callosum agenesie door Mario Lambrechts

Een goede periode tegemoet komen, neem ik altijd met argusogen waar. Bij mij gaat het nou eenmaal als een achtbaan op en af. Paar dagen goed, paar dagen slecht. Vaak kan genoeg slaap al een goede reden zijn voor een aantal goede dagen. Echter bij het minste geluidje in de omgeving schieten mijn voelsprieten op en ben ik gestrest. Een soort Dopamine-boost waar ik niet op zit te wachten. Het legt mijn leven lam en loop ik zo voortdurend op mijn tenen en durf ik gewoon bijna letterlijk niets van geluid te maken. Interactie met mensen is daarom vaak ook al best lastig. Ik word gewoon onzeker en angstig als ik onder de mensen ben en ik kan nou eenmaal niet alles tegelijk volgen. Mijn focuspunt is tenslotte gericht op één ding tegelijk. Als ik iets zeg en ik twijfel over de implicaties van mijn woorden of over hoe andere mensen daarover zouden kunnen denken, lijkt het net of iedereen in de kamer kritiek gaat uiten op iets wat ik zojuist zei. Dat is niet fijn socialiseren.


Het helpt dan ook al niet mee dat ik met mijn ACC niet goed iemand zijn gezicht kan `lezen` wat die persoon van het zojuist gezegde vindt. Iedereen om me heen beweert vaak dat ze dat allemaal nogal mee vinden vallen bij mij, maar ze staan niet in mijn schoenen. Ik loop echt wel op mijn tenen als ik onder de mensen ben. Zelfs in mijn eigen huis, terwijl ik vaak zat alleen thuis ben. Het is alsof mijn buren weten wat ik allemaal thuis doe. Het legt dus echt letterlijk mijn leven lam.


Hobby’s zoals schaken, waar ik volop van geniet, brengt ook angsten met zich mee. In de speelzaal is het voor het grootste deel stil, maar als ze in de gang of kantine ernaast in gesprek zijn, zou ik het liefst willen vluchten. Dit is uiteraard niet bevorderlijk voor mijn spel.


Striptekenen daarentegen is een fantasiewereldje waar ik voor twee uurtjes in kan duiken en alle prikkels buitensluit. Niets meer merken van de omgeving en alleen met mijn verhaal bezig zijn is heerlijk! Een manier die ik al toepaste toen ik superjong was en inmiddels al 40 jaar als techniek gebruik (met tien jaar tussenpauze, door omstandigheden). Een ideale weg die ik inmiddels weer bewandel.

 

Mario

 

Lees hier de vorige blog van Mario


Meer artikelen in Hydrocefalie (Waterhoofd)EpilepsieCorpus callosum agenesie

Reacties

2

Ook een kei goeie blog Mario, van mij mag je blijven schrijven over wat je ervaart en wat er in je om gaat.


Neelie  |  29-01-2019 23:56 uur

the ting go skrrraa popopopo skibibip popop end boemememememe


cornflakes  |  28-09-2017 09:33 uur

Reageer op dit artikel