Wakker

Donderdag 18 juli 2019. Geplaatst onder: BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding door Maurits

De geliefde van Maurits schrijft:

 

27 september
Je bent weer een beetje vooruitgegaan vandaag. Je was goed wakker en je lijkt weinig last te hebben gehad van de operatie. Heerlijk om bij je te zijn en even te knuffelen. Je pakte m’n hand vast en streelde over m’n gezicht. Toen ik je vroeg of je snel naar huis komt, zei je: “morgen”. Dus je bent nog niet helemaal bij.

 

Je hebt steeds maar jeuk aan je hoofd. Iedere keer wil je met je hand naar de drain, of ergens anders naar toe om even te kunnen kriebelen. Ik zeg dan steeds dat je beter aan mijn hoofdje kunt zitten. Je bent heel lief en rustig. Ben benieuwd of je morgen weer een stap vooruit bent gegaan.

 

28 september
De sonde is eruit, de zuurstof toevoer en de drain in je hoofd zijn ook weg. Wat een vooruitgang! Je hebt wat appelmoes en pap gegeten en je was redelijk helder toen wij vanavond langskwamen, maar je was ook een beetje nukkig. Toen ik je vroeg of je niet lief voor me zou kunnen zijn, vertelde je me dat dat echt even niet ging, maar dat je wel veel van me hield. Je ogen waren zo zwaar, zo zei je me.

 

Ik had een foto, van ons samen in Peru, meegenomen. Je dacht dat het in Polen was: niet slecht!

 

Verder had je een paar hele grappige uitspraken: “KLM, alles het laadruim in”; wat doen al die mensen toch moeilijk, vanmorgen was dat ook al zo, even had ik mijn aanbiedingen niet op tijd rond en kon ik dus niets kopen”.

 

Je zat rechtop in bed en je was vrij onrustig. Je had steeds maar jeuk aan je hoofd. Toen ik je vertelde dat we eigenlijk naar Brazilië zouden gaan, woensdag, zei je: dat je dacht dat je dat niet op tijd zou gaan redden om op tijd beter te kunnen zijn.

 

De koorts is gedaald naar 37,6 graden. En de CT-scan van vanochtend zag er gelukkig goed uit.

 

Op naar morgen!

 

Lees hier de vorige blog van Maurits (en zijn geliefde)


Meer artikelen in BeroerteArterioveneuze malformatie (AVM)Hersenbloeding

Reacties

2

José, het gaat goed met me. Heel goed zelfs. Het AVM, de oorzaak van mijn twee hersenbloedingen, is volledig weg. En dit geeft me zoveel rust en het biedt me zoveel kansen. Dit ben ik me elke dag bewust. Volledig herstel realiseren heeft me flink wat jaren gekost, het is het allemaal dubbel en dwars waard geweest. Ik heb vertrouwen gehad in volledig herstel en focus gehad op herstel. Bedankt voor je interesse. Maurits


Maurits  |  29-08-2019 20:42 uur

Gaat het goed met je, Maurits?


jose Rovers  |  17-08-2019 10:08 uur

Reageer op dit artikel