Blogs

Donderdag 30 januari 2014

De collecteweek

Geplaatst onder: Collecte door Nynke & Roy

Het is maandagavond en we zijn al begonnen met collecteren. We doen zo veel mogelijk met zijn tweeën, ik in de rolstoel, mijn man erachter. Wellicht omdat ik in een rolstoel zit tijdens het collecteren, begrijpen mensen nog beter het belang van de Hersenstichting. We beginnen met een lange drukke straat vol met statige huizen. Zoals elk jaar moet ik weer even de juiste toon vinden. Nadenken over wat ik precies wil zeggen. Maar de kop is eraf...   Wat ik zo... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Collecte

Maandag 27 januari 2014

Hoeveel trots past er in een collectebus?

Geplaatst onder: Collecte door Antorita

Februari 2013: ik heb de luxe dat alle collectanten hun route kunnen lopen, dus tijd om zelf een nieuw dorp op te pakken. Ik collecteer graag zelf, waar ik nog geen collectanten heb, in de hoop nieuwe mensen te inspireren en te activeren voor de Hersenstichting. Hij ook.   En daar gaat ie dan...met zijn veel te slanke lijf, met veel te grote voeten in coole sportschoenen. Diep gedoken in zijn winterjas voor de wind, muts, das en vervelende handschoenen waarmee je... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in Collecte

Dinsdag 21 januari 2014

Voorbereidingen voor de collecte

Geplaatst onder: Collecte door Nynke & Roy

Mijn man Roy is coördinator van onze wijk en net als vorig jaar help ik hem met collecteren en de afhandeling van de collecte. De voorbereiding; daarin is hij op zijn best.   Ook bij ons in huis is de voorbereiding voor de collecteweek al in volle gang! Alle collectanten hebben we al telefonisch benaderd met de vraag of ze weer willen lopen. Helaas zijn er collectanten afgehaakt die vorig jaar wel hebben gelopen. Wellicht heeft de kou van vorig jaar meegespeeld,... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Collecte

Maandag 20 januari 2014

Hersenen en alcohol

Geplaatst onder: Hersenen door Peter Schoof

Hersenen en alcohol, wat heeft dat met elkaar te maken? Nou, zo'n beetje alles. Zeker als het om pubers gaat. Op 1 januari 2014 is de Drank- en Horecawet aangepast. Dat impliceert dat de verkoop aan en het bezit van alcoholhoudende dranken door minderjarigen (dit is onder de 18 jaar) strafbaar is. Over deze wetsaanpassing is de afgelopen weken al heel wat te doen geweest. Met name in de leeftijdsgroep 16-17 jaar, die vóór 1 januari nog wel ongestraft alcohol mocht kopen en... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hersenen

Maandag 13 januari 2014

Computer

Geplaatst onder: Beroerte door Eva

Dat is een heel avontuur, als je hersens niet meer willen wat jij wilt. En de computer ook niet, dat is dubbele tegenstand. Maar ik ben niet voor een gat te vangen, ik heb mijn eigen omslachtige methode om er te komen, als ik iets moet hebben op de computer. Ik heb geleerd met de computer om  te gaan na mijn infarct, dus dat was sowieso wat aanpassen. Toen wist ik nog niet dat er meer aan mankeerde dan ik dacht, het was een verrassing voor me om te merken dat dit... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Beroerte