Blogs

Maandag 26 januari 2015

In de war

Geplaatst onder: Postnatale depressie door Marit van Bohemen

De heftigste aanvaring die ik met mijn hersenen heb gehad stamt uit 2008. Na een zwangerschap van ruim 41 weken (voor de niet-kenners, dat is in principe een week te lang) werd mijn prachtige dochter Jacky geboren. Augustus was het, hoog zomer. Maar daar was weinig van te merken. Regen kletterde onvermoeibaar tegen de ramen, de grauwe grijze lucht liet geen straaltje zon door. Doodmoe lag ik mijn pijn te verbijten op het zweterige plastic matras van het ziekenhuisbed. Een paar kamers... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Postnatale depressie

Maandag 19 januari 2015

Goedemorgen!

Geplaatst onder: Beroerte door Annemieke Lenselink

Het begin van de dag is in een ziekenhuis een bijzondere gebeurtenis. Omdat alle bedden met gordijnen van elkaar gescheiden zijn, kan ik precies horen wat overal gebeurt.   (Verpleegkundige vraagt luid:) ‘Goedemorgen mevrouw Jansen! Wakker worden! Heeft u goed geslapen?' (Patiënt kreunt) ‘Mwah.'     ‘Weet u waar u bent?' ‘Thuis.'     ‘Nee, u bent niet thuis. U bent in het ziekenhuis.'... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 12 januari 2015

Komt een vrouw met MS bij de dokter

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Anja Prakken

Met mijn MS is geen dag hetzelfde. We zijn met zijn tweetjes en mijn maatje heeft sinds mijn laatste uitval meer dan ooit een grillig ochtendhumeur. Als ik 's ochtends wakker word, vertelt mijn MS me met welke plannen ik die dag aan de slag kan. Voordat ik mijn tanden poets heb ik mijn lijf al van top tot teen gescand.   Total body scan Hoeveel tintels voel ik in mijn voeten, staat mijn huid in brand? Als ik uit bed stap, sta ik stevig? Ben ik duizelig, loop ik... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Maandag 5 januari 2015

De psychologe

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Ik moet dus aan de slag om te onderzoeken wat de wereld mij te bieden heeft. Maar ik weet dat als ik wacht, ‘morgen' de neiging heeft om in ‘nooit' te veranderen. En dat is triest, dus hou ik een goed gesprek met mezelf.   Ik wil me niet meer verzetten en mezelf vertellen hoe het zou moeten zijn, terwijl het gewoon niet zo is. Dat de dingen niet zo zijn als ik denk dat de dingen zouden moeten zijn. Het is zoals het is.   Ik hark mezelf... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking