Blogs

Zondag 31 januari 2016

Mis je het nog, mam?

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

‘Mis je het nog, mam?' Mijn dochter Lot heeft mij net verteld hoe haar stagedag in groep 3/5 is verlopen en sluit haar verhaal af met deze vraag. Zij heeft mij -toen ik na hopeloos vechten om mijn baan in het onderwijs terug te krijgen maar het niet kon winnen van mijn lijf- verdrietig, boos en ook weleens jankend op de bank aangetroffen. Mijn werk was niet zomaar werk. Het hoorde bij mij. Het zat in mijn leven verweven. Toen ik uiteindelijk de handdoek in de ring moest gooien, mijn... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

De aftrap voor de collecteweek!

Geplaatst onder: Collecte door Nynke & Roy

De week voor de collecte staat bij ons thuis al geheel in het teken van de naderende collecteweek voor de hersenstichting. Een soort van lichte spanning die je normaal voelt voor een grote prestatie maakt zich van ons meester. Laten we hopen dat de prestatie en opbrengst dit jaar ook weer groots wordt. En dat er veel nieuwe onderzoeken van gedaan kunnen. Ook dit jaar is de collectespanning er weer! Mijn man brengt de collectebussen en de bijbehorende routes en foldertjes langs... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Collecte

Donderdag 28 januari 2016

Overbelast

Geplaatst onder: Beroerte door Lieky van der Velden

Overbelast? Kan dat? Ja, dat kan! Ik had niet in de gaten dat ik mijn hersenen overbelaste. Het sloop als een dief in de nacht bij mij binnen. Tja, die laptop en die flitsende bewegende beelden voor mijn ogen. Ik was lange tijd erg geconsenteerd op het scherm bezig. En te lang doorgegaan. Toen kreeg ik uit het niets overal last van. Alles werd versterkt. Er waren momenten dat ik niet meer goed kon zien. Dat ik mij niet kon concentreren op wat er om mij heen gebeurde. Ook... Lees verder»


11 Bekijk reacties (11)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 25 januari 2016

De zelfstandige oppasbeurt

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Natuurlijk kan ik zelfstandig oppassen. Echt geen probleem hoor. Afgesproken, woensdagmiddag sta ik op het schoolplein om 12.15 uur.   Mijn man Kees is er niet helemaal gerust op en eigenlijk is dat best wel terecht. We oefenen nog even de route. De huissleutel van het oppasadres zit aan mijn fietssleutel en ik ben er klaar voor!   Om 11.45 uur sms ik Kees dat ik op het schoolplein sta, dat is toch geweldig op tijd. Misschien is het leuk als ik... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in ADHD

Donderdag 21 januari 2016

Hoe ik denk

Geplaatst onder: Autisme door Saskia Gerards

Allereerst wil ik iedereen nog een heel goed, gezond, prachtig, vrolijk, liefdevol en respectvol 2016 wensen! (Kan toch nog wel, om dit te wensen?)   Ten tweede wil ik uitleggen hoe ik met autisme denk. Ik ga een poging doen... Hierbij wil ik nadrukkelijk bij vermelden: Hoe ik denk met míjn autisme. Iedereen is, en ik kan dit niet vaak genoeg zeggen, uniek! Dus zoals ik denk hoeft lang niet iedereen te denken. Maar er zal geheid herkenning zijn van mensen die... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Autisme