Blogs

Dinsdag 31 januari 2017

Revalideren moet je leren!

Geplaatst onder: BeroerteHalsslagaderdissectie door Mieke Batenburg

Naast mijn bed staat een vrouw: type kortpittig kapsel, tegen pensioen. Ze stelt zich niet voor. Ze spreekt in de we-vorm. ‘We gaan samen koffiedrinken’, zegt ze. ‘Zijn we vriendinnen dan?’, denk ik. ‘Kom mee’ zegt ze, als ze ziet dat ik niet uit bed kom. Ze duwt een rollator naast mijn ziekenhuisbed. Mijn vertrouwen in haar is helemaal weg als zij vraagt: ‘Loop je thuis ook altijd achter een rollator?’   Een week geleden was ik nog... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in BeroerteHalsslagaderdissectie

Maandag 30 januari 2017

Lopen voor duizenden anderen

Geplaatst onder: Collecte door Bertel-Jos van Oorschot

Van 30 januari tot en met 4 februari 2017 vindt de 21e collecteweek van de Hersenstichting plaats. Ruim 18.000 collectanten kloppen bij deuren aan, staan op pleinen of voor winkels. ‘De vrijwilligers kennen vaak in hun omgeving mensen met een hersenaandoening,’ aldus collecteorganisator Bertel-Jos van Oorschot.   Als collecteorganisator haalt Bertel-Jos met zijn collectanten in Loon op Zand, Kaatsheuvel Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik jaar een flinke opbrengst... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Collecte

Donderdag 26 januari 2017

Even voorstellen

Geplaatst onder: Hersenletsel door Anne Stuiver

Mijn naam is Anne Stuiver, een 33-jarige jongeman geboren en getogen in Purmerend. Eind januari ben ik in coma afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat ik volgens collega's na het werk op de bank ben gaan liggen vanwege hoofdpijn. Ik weet hier zelf niets meer van.   Na diverse onderzoeken kwam er uit dat er een Colloide Cyste in mijn hersenen zat, die de afvoer van het hersenvocht belemmerde. Inmiddels was ik diep bewusteloos en wat mij verteld is later, had het niet een paar uur... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 23 januari 2017

Help!

Geplaatst onder: Beroerte door Emil de Boer

Ook in het nieuwe jaar zal ik soms om hulp moeten gaan vragen .   Meer willen doen dan mijn gezondheid aan kan. Natuurlijk wil ik weer kunnen wat ik voorheen kon; lopen, fietsen, klussen, werken, samenwonen, beheersen van emoties, minder gevoelig zijn voor licht en geluiden, kleine dingen oppakken. Veel hè? Er is nog veel meer, helaas…maar dat bespaar ik de lezer maar!   Soms kijk ik naar mensen die kunnen lopen en dan denk ik: ‘Neem het niet voor... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 19 januari 2017

Over mij

Geplaatst onder: HersenletselHersenschudding door Jeanne Roeland

Hi, ik ben Jeanne Roeland en ik heb in de afgelopen 12 jaar 4x een hersenschudding opgelopen met sporten. Tijdens mijn laatste hersenschudding (4 jaar geleden) ben ik helaas weer te vroeg aan het werk gegaan, waardoor ik volledig opgebrand thuis kwam te zitten.   Ik ben het hele land door geweest voor hulp en onderzoek. Ik had het niet meer verwacht, maar ik ben sinds dit jaar gelukkig weer helemaal hersteld. Mijn ervaringen schrijf ik op mijn website:... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenschudding