Blogs

Zondag 28 januari 2018

NAH voor de klas

Geplaatst onder: Hersenletsel door Suzanne

Wat vond ik het vervelend om mij ziek te melden in 2016. Ik had dan wel niet aangeboren hersenletsel (NAH), maar ik ben ook in het bezit van een enorme aanpakkersmentaliteit. Ik deed altijd van alles, stond na mijn studie bijvoorbeeld als vrijwilligster voor de klas. Dat deed ik laatst weer. Afgelopen week stond er een ervaringsdeskundige NAH voor de klas.   Voor mijn ongeval was ik altijd bezig. Als student journalistiek had ik een bijbaan als schoonmaakster, waardoor de studie... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 25 januari 2018

Laat het los …

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Jeannette Rijpstra

Laat je hersenletsel, je NAH los. Ik speel vaak met de gedachten, laat het los, laat je NAH los. Loslaten is liefde voor jezelf, jezelf niet pijnigen met de gedachten van iets, jezelf vrij voelen door wat meer lucht te krijgen. Wat een vraagstelling, maar ik ga graag op onderzoek uit bij mezelf. Kan ik NAH loslaten?   Hierbij mijn antwoord en dat is helaas niet een geijkte “ja” of “nee!” Het is een verhaaltje hoe ik het zie en ik ben natuurlijk... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Zondag 21 januari 2018

Gewoon Vera zijn

Geplaatst onder: MoyamoyaEpilepsie door Vera de Joode

Je komt een keer op een punt dat je na gaat denken wat voor invloed je ‘aandoening’ op de toekomst heeft.   Ik heb er onlangs de diagnose epilepsie bij gekregen, wat het er allemaal niet gemakkelijker op maakt. Al ben ik persoonlijk best blij dat dit te onderdrukken valt met een pilletje. Begrijp me niet verkeerd, epilepsie is niet prettig, maar ik heb liever iets dat behandelt kan worden met een pilletje dan een complete operatie en de algehele rompslomp hieromheen.... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in MoyamoyaEpilepsie

Donderdag 18 januari 2018

Ben ik een held in mijn eigen verhaal?

Geplaatst onder: Parkinson door Gerard Pronk

Elk goed verhaal heeft een begin, een midden en een einde. Maar wat het echt een goed verhaal maakt is de vreemde draai vlak voor het einde, het stuk vóór “en ze leven nog lang en gelukkig”. Deze draai is het stuk waar helden geboren worden, het stuk waar je je eigen held kan worden. Obstakels Een held is per definitie iemand die een belangrijk obstakel overkomt, een onvoorstelbaar iets in je leven. Voor mij was dit Parkinson. Ben ik een held in mijn eigen... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Parkinson

Maandag 15 januari 2018

Draak van een kind

Geplaatst onder: DepressieTrauma door Saskia Troy

'Je bent een draak van een kind geworden', zei de juf. Ik voelde me gekwetst. De hele klas keek naar mij en ik schaamde me diep voor mijn 'draak van een kind zijn.' Dit was waarschijnlijk ook haar bedoeling geweest. Ik was altijd een van haar favoriete leerlingen. Het lievelingetje van de juf. En zij was ook mijn lievelingsjuf. Ik zag er op dat moment knap en aandoenlijk uit, was goed in taal en rekenen, het het houden van spreekbeurten en had veel vriendjes en vriendinnetjes.  ... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in DepressieTrauma