Blogs

Donderdag 31 januari 2019

Eerst kon ik alleen met mijn vingers verven

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Dat creativiteit je hersenen kan stimuleren, blijkt uit de kunstwerken die in het atelier van het revalidatiecentrum worden gemaakt. Ik heb sinds 2011 een niet aangeboren hersenafwijking en ik leer vanaf mijn revalidatie in 2012 nog steeds nieuwe dingen.   Ik zit achter mijn schildersezel met een kwast in mijn hand en verfspetters op mijn witte gymschoenen, die ik aan had gedaan voor de therapie in de gymzaal. Een klein wit doek is verdeeld in de kleuren geel, groen, wat roze en... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Zondag 27 januari 2019

Blij gevoel

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Ik ben gek op mijn buurman Harry. Buurvrouw Maaike weet ervan af en moet er wel om glimlachen. Harry is hier niet van op de hoogte maar ik word altijd blij als ik hem zie. Volgens Maaike en Kees lijken we wat op elkaar qua gedrag.   De eerste keer gingen we met de trein op stap, Maaike, Yvette en ik. Kaartje voor het paaltje, piep. En Maaike is erdoor. Piep, Yvette is erdoor. Ik dus niet. 'Verdorie' denk ik, maar Maaike onderbreekt mijn gedachte al. 'ohh dat zou Harry... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Donderdag 24 januari 2019

Flexibel staal gevoed door de natuur (vervolg)

Geplaatst onder: Beroerte door Belinda Inhulsen

Wel of niet zichtbaar Het hebben van een hersenletsel kan zowel lichamelijke als cognitieve ongemakken met zich meebrengen. Een online speurtocht informeert de geïnteresseerde lezer dat aandacht- en concentratiestoornissen, overgevoeligheid voor externe prikkels, het anders communiceren dan vroeger en het verliezen van spierkracht tot een van de vele zichtbare en/of onzichtbare symptomen kunnen behoren. Verschijnselen waar Wim en Elly steeds beter mee hebben leren omgaan naarmate... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Zondag 20 januari 2019

Feestje

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Mijn kinderen bellen de receptie bij de ingang: ”Wij komen voor Pake (opa)!” De vrouw bij de receptie hoor ik al lachen en opent snel de slagboom. De schone was, de fiets van de jongste, kleurplaten en 2 blije gezichten komen uit te auto en huppelen vrolijk naar pake. Ze hebben er zin in! Limonade uit een koffiekopje (bij pake koffiedrinken), fietsen en rennen door de gangen, kleuren bij de grote tafel, knuffelen met pake. We kunnen de verjaardagen, Sinterklaas, Kerst en alle... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Donderdag 17 januari 2019

Ik vertrouw mijn keuzes niet

Geplaatst onder: Dwangstoornis door Corita

Ik moest een keer naar de huisarts, waar ik een enorme hekel aan heb wegens mijn smetvrees. Toen ik weer thuis was, begon het gevecht. Ik voelde me vies en wilde het liefst mijn kleding wassen, douchen en alles wat ik aan had geraakt in huis schoonmaken.   Ik had het zo geregeld dat mijn hulpverlener een uur na de afspraak langskwam bij mij thuis. Ik vertelde over mijn angst en maakte de keuze om niet te douchen en niet om te kleden, omdat ik een normaal leven wil. Vijf minuten... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Dwangstoornis