Blogs

Maandag 24 februari 2014

Dit ben ik

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Er zijn van die momenten dat je leven ingrijpend verandert. Je profielschets er ineens anders uitziet. Zo ging dat ook bij mij. Zoek de verschillen. Profielschets (okt. 2007): 41 jaar, getrouwd, moeder van 3 kinderen, fijn thuis, gezond, al 20 jaar werkzaam in het onderwijs, uithuizig, leven in de brouwerij, maakster en verkoopster van unieke spullen, niet te stuiten, vol plannen en dromen. Profielschets (jan. 2014): 47 jaar, getrouwd, moeder van 3 pubers,... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking

Maandag 17 februari 2014

De dag dat de wereld begon te draaien…

Geplaatst onder: Beroerte door Annemieke Lenselink

Op een dag in april begon de wereld zo hard te draaien dat ik niets meer kon. Liggen was beangstigend, en als ik van houding veranderde, moest ik overgeven. Mijn man belde de huisartsenpost. "Vermoedelijk een verkoudheid op het evenwichtsorgaan", was de telefonische diagnose. "U kunt een medicijn kopen bij de apotheek tegen de misselijkheid en verder moet het vanzelf overgaan". Uitzieken dus.   De antimisselijkheidspillen hielpen en het draaien werd... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 10 februari 2014

Gelukkig zijn is een keuze, elke dag opnieuw

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Gelukkig zijn is een keuze, elke dag opnieuw. Zo, dat heb ik maar gezegd. Nou ja gezegd... Spreken is sinds mijn herseninfarct in 2007 niet mijn grootste hobby. Dan druk ik me nog voorzichtig uit. Mijn rechterarm is totaal verlamd, dat is onhandig. Mijn rechterbeen is vanaf mijn knie verlamd, dus ik loop met een stok. Beetje opletten, vlakke ondergrond kiezen, daar is ook overheen te komen.   Maar spreken? Vooral in gezelschap. Eerst is daar het probleem dat de afasie... Lees verder»


11 Bekijk reacties (11)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 3 februari 2014

De tuin

Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Designstickers en belettering staan er op de achterkant van zijn zwarte trui. De man die erin zit werkt en zwoegt. Peuk in de mond en de schop die in de grond ploegt. Zo neemt hij mijn voortuin onder handen. Al het onkruid heeft hij in zijn greep. Onverstoord gaat hij maar door en door, alsof iemand er bestraffend bij staat met een zweep. Wat uren ervoor nog op een rimboe leek, verandert in keurig aangeharkte zwarte aarde.   Jarenlang was mijn tuintje van onschatbare... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Beroerte