Blogs

Maandag 23 februari 2015

Reizen naar een nieuwe wereld

Geplaatst onder: Beroerte door Elisheva Boumans

Reizen naar nieuwe werelden zit mij in de genen. Mijn moeders vader zat op de grote vaart en emigreerde begin 20e eeuw naar Canada. Na de beurskrach van 1929 kwam hij terug en vertrok vervolgens met gezin naar Australië. Mijn vader reisde via Nieuw-Guinea naar Australië, waar hij moeder ontmoette. Het reis-gen heeft ook mij grote afstanden laten afleggen. Het is vrijdag 14 oktober 2011 als mijn reis naar een voor mij tot dan toe nieuwe wereld begint. Op een... Lees verder»


17 Bekijk reacties (17)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 16 februari 2015

2635 prikjes zonder pijn

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Anja Prakken

Het eerste prikje dat schubs (aanvallen) van MS afremt gaf ik mezelf eind oktober 2007. Het tweede en derde zetten mijn toen zevenjarige zoon en vijfjarige dochter. Inmiddels ben ik 2635 prikken verder. Ongeveer, ik vergeet er wel eens eentje. Veel mensen drinken koffie om wakker te worden. Ik prik en houd het bij groene thee.   Ik stootte mijn hoofd tegen een mijlpaal Het was na 16 vrijwel schubloze jaren wennen dat ik beter medicatie kon gaan gebruiken. Eerst waren... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Zaterdag 14 februari 2015

Vrienden als medicijn

Geplaatst onder: Hersenen door Mark Mieras

Ik hoorde ooit het verhaal van twee Zweedse vrienden. Als die samen een avond doorbrachten, keken ze woordeloos in het vuur van de open haard. Tot het tijd was om afscheid te nemen. Vreemd gedrag? Nee, ik kan me er wel wat bij voorstellen! Ook neurobiologisch gezien trouwens. Wie zich verbonden voelt met anderen, beschikt over een natuurlijk medicijn tegen negatieve stress: oxytocine.   Er is de afgelopen jaren nogal wat onderzoek gedaan naar de wonderstof oxytocine.... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenen

Maandag 9 februari 2015

Bewegelijk?

Geplaatst onder: Beroerte door Emil de Boer

Om uit te leggen hoe mijn bewegelijkheid eruit ziet moet ik eerst dit vertellen: Ik heb, zoals ze dat noemen, Ataxie. Wat zeg je? Ja, Ataxie, een stoornis in mijn evenwicht en in mijn bewegingen. Ataxie is een stoornis waarbij de patiënt niet in staat is zijn spieractiviteit te coördineren, waardoor zijn bewegingen, van hoofd, romp of ledematen schokkerig verlopen. Om een lichaamsdeel doelmatig te kunnen bewegen is beheersing nodig van de verschillende spieren in... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Beroerte

Dinsdag 3 februari 2015

Collector’s item

Geplaatst onder: Collecte door Ricky van Dijk

Dit is het jaar waarin ik knopen doorhak. Volgende week met de nieuwe deeltijdbaan beginnen. Volgende maand komen de studieboeken op tafel. Nu ga ik even naar de bibliotheek voor een boek voor op de bank. Ik zie dat de Stichting Vrijwilligerswerk in het pand naast de bibliotheek is getrokken. Zou ik naar binnen gaan? Dit is niet het moment voor een vrijwilligersbaan maar toch... Ik blader door de vacatures: wandelingen maken met een blinde man. Werken in een dierenasiel of... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Collecte