Blogs

Maandag 29 februari 2016

Fluistertoon

Geplaatst onder: Ziekte van Lyme door Esmee Kamphuis

Het eerste doktersbezoek dat ik me kan herinneren, is van toen ik drie à vier jaar oud was. Niet voor de ziekte van Lyme, want daar was toen nog geen sprake van. Nee, mijn ouders maakten zich zorgen over mijn gehoor. Dikwijls werd ik geroepen of werd er tegen me gesproken zonder dat ik gehoor gaf. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn vader en moeder, voordat ze met me naar de dokter gingen, thuis ook al een ‘testje' deden.   Op een middag gaven ze me de... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Ziekte van Lyme

Donderdag 25 februari 2016

Leer er maar mee leven!

Geplaatst onder: Hersenletsel door Stefan Cramer

Mijn naam is Stefan Cramer, 28 jaar oud. Sinds eind vorig jaar mag ik mij officieel een hersenpatiënt noemen. De vlag is hier niet voor uitgegaan, maar het gaf wel duidelijkheid. Veel duidelijkheid.   Al jaren leefde ik namelijk met heftige hoofdpijnen, spier- en gewrichtspijn en vermoeidheid wat niet hoorde bij een gezonde jongeman van destijds 25 jaar oud. In november 2012 eindigde een griepje plotsklaps op de eerste hulp. Ik lag op de bank en het werd zwart voor mijn ogen... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 22 februari 2016

Een nieuwe attractie

Geplaatst onder: Beroerte door Elisheva Boumans

Sinds 14 oktober 2011 zit ik in een achtbaan met de bijhorende vrije vallen, steile klimmen en loopings. Het is een ware dollemansrit waarbij ik meerdere keren bijna uit de bocht ben gevlogen maar de G-krachten duwen mij telkens weer terug op mijn zitplaats. En gelukkig heb ik een medepassagier, mijn partner, die mij stevig vasthoudt.   Halverwege de reis wordt mijn kaartje officieel gecontroleerd en ik mag door naar een volgende ronde zonder enige urenbeperking. Echter,... Lees verder»


18 Bekijk reacties (18)   |   Meer artikelen in Beroerte

Donderdag 18 februari 2016

Tja dat Zika virus...klein hoofd

Geplaatst onder: Microcefalie door Natasja Veldman

Hallo, toch even de behoefte om wat te schrijven n.a.v. het Zika-virus dat nu de wereld eigenlijk wel bezig houdt. Want dit is toch wel een erg heftige virus lijkt het. Je leest er van alles over, dus dat lees ik ook.   Eigenlijk wat ik direct hoor en ook zie aan diverse beelden, is dat het voor zwangere vrouwen en met name voor de baby gevaarlijk is. Want er zijn vele baby's geboren met een 'klein hoofd'. Ik zie de beelden en herken eigenlijk gelijk het beeld dat ik zo goed... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Microcefalie

Maandag 15 februari 2016

Doelen stellen

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Irma de Bresser

Regelmatig krijg ik, van lotgenoten of van mensen die het in hun omgeving meemaken, de vraag hoe ik zo ver gekomen ben. Hoe doe je dat? Je leven weer oppakken na een beroerte? Fysiek en mentaal is het een lang proces. Tijd heelt alle wonden is een bekend gezegde. Dat klopt natuurlijk niet, want niet alle wonden zijn te helen. Er zijn maar weinig mensen die weer helemaal de oude worden na een beroerte. Er zijn meestal restverschijnselen. Ook ik ben niet helemaal hersteld. Werken kan ik niet... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel