Blogs

Dinsdag 28 februari 2017

Verlangen

Geplaatst onder: DementieAlzheimer door Dirk Oostelaar

In de periode kort nadat mijn levenspartner (62) met Alzheimer een mooi appartement van een zorgcentrum betrok om daar te wonen en te leven, liep ik met haar bijna dagelijks naar het oude centrum van het stadje om samen boodschappen te doen of iets te eten.   We passeerden dan een fietsenwinkel. ‘Ik wil ook weer fietsen’ zei ze dan.   Een beetje ongemakkelijk voelde ik me daarbij als ik antwoordde ‘Ja, maar het is hier te druk lieverd’.... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in DementieAlzheimer

Maandag 27 februari 2017

Niet kunnen stilstaan en wat nu?

Geplaatst onder: Orthostatische Tremor door Elly de Bruijn

Even snel naar de supermarkt? Ik kijk wel even wat ik kan met de ingrediënten in de kast. Kuieren (zoals men dat in het Brabants zegt: langzaam lopen) over de braderie: misschien vanuit een kruiwagen. Op het vliegveld staan bij de incheckbalie? Vlieg eens op! Een praatje op straat? Ik geef je wel even een belletje! Je staat er (letterlijk) niet bij stil hoe vaak je stilstaat al is het maar even. Iedereen met Orthostatische Tremor (OT) kent wel de onmacht en het verdriet dat je kan... Lees verder»


7 Bekijk reacties (7)   |   Meer artikelen in Orthostatische Tremor

Donderdag 23 februari 2017

TIA - Het overkwam Karin in het buitenland

Geplaatst onder: HersenletselTIA door Marya Kronshorst

Zomer, Zuid-Frankrijk. Mijn man en ik zaten aan de koffie, heerlijk in het ochtendzonnetje. Het was warm en ik voelde me wat duizelig en hoorde alleen maar geroezemoes. Eerlijk gezegd gaf ik de warmte de schuld. Tot ik mijn rechterarm probeerde op te tillen. Dat lukte niet. Ik wilde wat zeggen. Ook dat lukte niet. Heel raar, ik was me continu zo bewust van de hele situatie en dacht: 'Ik ga nu echt wat zeggen. Nu. Waarom kan ik dat niet?' Na een kwartiertje kwam de spraak terug. Het was... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in HersenletselTIA

Dinsdag 21 februari 2017

Opgebroken stad

Geplaatst onder: Hersenletsel door Christine Kliphuis

Zinloos verlang ik naar wat vroeger was Naar de wereld van verschil Waarin lichaam en geest Feilloos samenwerkten Waarin de dag bestond uit Nog even dit en nog even dat Zonder dat de accu haperde Waarin slapen leidde tot uitrusten En schijnbaar alles lukte Zelfs de zon scheen altijd Zoals in elke mooie herinnering   De dag bestaat nu Uit stap voor stap Uit één piek van de dag Uit doseren Uit grenzen Uit één... Lees verder»


9 Bekijk reacties (9)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 20 februari 2017

Op een andere manier kijken en denken

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Bij een probleem of een hele moeilijke situatie dan hebben jij en ik de keuze; ga ik mee in het drama en maak ik het in gedachten nog groter òf denk ik gericht in oplossingen en mogelijkheden om het probleem snel een andere een wending te geven? Aan mij de keus. Ik heb ervoor gekozen om te zeggen en te denken: ‘het is wat het is en daarom ga ik daarmee aan de slag’. Ik ben geen slachtoffer van mijn eigen verdriet. Door hier bewust mee om te gaan help ik mijzelf om mezelf... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel