Blogs

Maandag 26 februari 2018

Wie is Mariawandelt?

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Maria

Ik ben een vrouw van 52 jaar, die graag wandelt. In mei 2017, de dag nadat ik mijn tweede etappe van het Pelgrimspad had gelopen, kreeg ik een hersenbloeding. In het ziekenhuis miste ik het buiten zijn heel erg. Na mijn ziekenhuisopname mocht ik gelukkig weer zelf een rondje lopen in de tuin van het revalidatiecentrum en in de revalidatieperiode daarna pakte ik het wandelen steeds meer op. Wandelen doe ik om rust te krijgen in mijn hoofd. Dat lukt het beste als ik alleen wandel en als ik... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Donderdag 22 februari 2018

Onbegrip maakt machteloos

Geplaatst onder: HoofdpijnMigraine door Stephanie Both

Leven met een hersenaandoening is nooit makkelijk. Nou geef ik toe, chronische hoofdpijn en chronische migraine klinken een stuk minder heftig en erg dan andere hersenaandoeningen, maar geloof me, het maakt het écht niet makkelijker aangezien ik de meeste dagen rondloop met heftige pijn. Het omgaan met onbegrip is moeilijk. Ik snap dat het lastig is om je voor te stellen hoe het nou echt zit. Maar als er dan niemand is die zich erin verdiept door te vragen wat er aan de hand is en... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in HoofdpijnMigraine

Maandag 19 februari 2018

Mijn NAH als Olympische topprestatie

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Ik ben 14,5 jaar werkzaam geweest bij een uitgeverij. Het bedrijf is in mei 2014 failliet verklaard. Zonder het faillissement had ik er ook niet lang meer gewerkt, want in mei 2012 heb ik een zware hersenoperatie gehad. Ik was een echte duizendpoot die voor alle (dagelijkse) taken een draaiboek maakte. Nu heb ik zelf een draaiboek nodig.   Ik heb eigenlijk al die tijd een engeltje op mijn schouder gehad, dat me in positieve zin heeft geholpen aan een nieuwe start bij een... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Donderdag 15 februari 2018

Vliegende Hollander

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Twee keer per jaar drink ik een borrel met mijn dikke vriendin Lotte. We hebben een leuk stamcafeetje gevonden en ik kan echt lachen met haar. Lotte is mijn drinkvriendin, want ik heb al een lachvriendin. Een vriendinnengroep heb ik niet maar wel echte vriendinnen. Britta mijn praatvriendin, Fenna mijn lachvriendin, Jenny mijn kopjes thee vriendin, Gré mijn eetvriendin en Yvette mijn praktische vriendin. Zet mijn vriendinnen bij elkaar en je hebt mijn levensverhaal te pakken. Dat doen... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in ADHD

Zondag 11 februari 2018

Terug op het (werk)veld

Geplaatst onder: HersenletselHersenschudding door Jeanne Roeland

Nieuw jaar nieuwe kansen. 1 januari 2013 had ik mij helemaal hersteld gemeld van mijn hersenschudding. Eindelijk kon ik als volwaardig en fulltime collega aan de slag. De verantwoordelijkheden, de werkdruk, de deadlines, ik was er klaar voor! Mijn manager vroeg mij een kort praatje voor te bereiden om mij voor te stellen tijdens de wekelijkse afdelingsbijeenkomst. Want ik had tijdens mijn re-integratie mijn gezicht laten zien op de werkvloer, maar de focus lag op uren opbouwen. Nu kon... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenschudding