Blogs

Maandag 31 maart 2014

Na vijfendertig jaar

Geplaatst onder: Hersenletsel door Marjon Hulleman

En nu na vijfendertig jaar heb ik het eindelijk voor elkaar Ik ben dan niet alleen veel grijzer Ik voel me ook een heel stuk wijzer   Ik doe het voortaan kalmpjes aan waardoor ook alles beter zal gaan Ik doe gewoon water bij de wijn zodat ik meer mezelf kan zijn   Dat alles me zoveel moeite kost en ik daarvan maar niet werd verlost heeft vaak mijn leven flink verzuurd En dat heeft nu lang genoeg geduurd.   Nu is dan... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 24 maart 2014

De dokter komt zo…

Geplaatst onder: Beroerte door Annemieke Lenselink

Het is een raar gevoel als je op een hoge brancard het ziekenhuis word binnengereden. Wind door je haren, rap tempo en dan een scherpe bocht naar rechts de onderzoekskamer in. Ik word aangesloten op allerlei apparatuur door een aardige verpleegster. 'De dokter komt zo' en weg is ze. Zo duurt wat langer in een weekend op de eerste hulp. Dan komt de dokter die allerlei vragen stelt, variërend van administratieve ('Wie is uw huisarts? Waar bent u verzekerd?') tot medische ('Wat zijn uw... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 17 maart 2014

Rooi ik het?

Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Rooi ik het? Nou nee, helaas lukt hij mij niet meer om hen als soortgenootjes ruim 30 cm van elkaar en bijna 15 cm diep de aarde in te droppen. Waarna ze zich al spoedig tot planten ontpoppen. De hoogte inschieten en ondergronds zich kronkelig vertakken. Juist daarom heb ik nu niets meer te makken. Ik kan nauwelijks bukken om de rijke oogst na een halfjaar de grond uit te rukken.   Geduldig zag ik altijd toe hoe de uitgebloeide planten begonnen te verwelken.... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 10 maart 2014

Veerkracht

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Ik heb een stukje genaamd 'Gelukkig zijn is een keuze, elke dag opnieuw' geschreven voor de Hersenstichting. Daar heb ik veel reacties op gehad. (Deze kunt u via deze link lezen). Lovende reacties, maar ook een bijtende. En die bijtende doen je nadenken. Nadenken of je het goed beschreven hebt. Ik wil niemand pijn doen.   Als je een CVA hebt gehad of wat anders in je hersenen hebt, kun je dan wel altijd die keuze maken? Als je depressies hebt, vaak een leven lang? Als... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 3 maart 2014

Details

Geplaatst onder: Beroerte door Eva

In een test om te kijken hoe het nu gaat, moest ik onder andere laten zien of ik oog had voor details. Nou zijn details sowieso niet mijn beste kant. Ik ben meer van de grote lijn. Abstracte schilderijen, lange naden op de naaimachine, de priegelwerkjes waren nooit zo aan mij besteed. Maar nu heb ik er een nieuwe uitdaging bij. Ik zie details over het hoofd.   Als ik iets heb geschreven en het is belangrijk, dan corrigeer ik het wel, maar ik stuur het nog niet op.... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Beroerte