Blogs

Maandag 30 maart 2015

Uit eigen beweging

Geplaatst onder: Beroerte door Emil de Boer

In de loop van tijd gaat het beter. Niet alles wordt beter, maar qua eigen beweging wel... Slapen kan ik wel. Daar heb ik geen problemen mee. Vòòr mijn hersenbloeding ook niet. Vermoeidheid evenmin. Maar dingen kosten mij wel meer energie, alhoewel ik er niet echt moe van word. Ik heb problemen met het nemen van initiatieven. Bijvoorbeeld in het leggen van contacten. Ik zit wel op Facebook en Twitter, maar dit zijn contacten die ik onderhoud via het web.... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Beroerte

Mijn verhaal

Geplaatst onder: Hersenletsel door Irma de Bresser

Ik zal jullie eerst iets vertellen over mijn achtergrond zodat jullie me een beetje leren kennen. Ik ben altijd druk bezig geweest. Ik werkte, studeerde(pabo) en zorgde voor mijn gezin. Het leven was goed, we werkten allebei, hadden een prachtig huis en waren heel gelukkig. Toen sloeg het noodlot toe. Ik was druk bezig met afstuderen toen er een meningeoom (tumor aan het hersenvlies) gevonden werd achter mijn rechteroog. De neurochirurg adviseerde om deze tumor weg te laten halen... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 23 maart 2015

Neuromarketing

Geplaatst onder: Hersenen door Peter Schoof

De hersenscanner weet beter wat ons bezielt, dan we zelf in de gaten hebben. En dus zijn we zo kneedbaar als was in handen van de reclamemakers die ons met neuromarketingtechnieken manipuleren.   Wat we zeggen is niet wat we doen. Onze koopbeslissingen worden genomen in ons onderbewustzijn. Instinctief of intuïtief. Als we echt willen weten waar onze beslissingen vandaan komen, moeten we kijken naar het apparaat dat die beslissingen maakt en dat is het brein, het... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenen

Maandag 16 maart 2015

Dit is mijn verhaal

Geplaatst onder: Beroerte door Lieky van der Velden

Het is september 2012 en midden in de nacht krijg ik ineens een herseninfarct. Ik werd naar het ziekenhuis gereden...   Na mijn ziekenhuisontslag werd ik naar huis gestuurd met 5 verschillende tabletten. Er werd mij niet verteld hoe ik nu verder moest (welke revalidatie ik nodig had). Een jaar later kwam ik er zelf achter dat revalidatie eigenlijk heel hard nodig was! Na een herseninfarct ben je erg verward en angstig. Je weet niet wat je is overkomen en al helemaal... Lees verder»


12 Bekijk reacties (12)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 9 maart 2015

Over afasie, onbegrip en tanden poeSTen

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Mijn goede vriend gaat dichterbij zitten in de volle kroeg. Anders verstaat hij mij niet. Ik spreek moeilijk, vooral als ik moe ben. Zachter, onduidelijker, meer naar woorden zoekend. Het is 's avonds om elf uur. Ik had al in mijn bed moeten liggen, maar ik word moe van moeten. Ik ‘moet' zoveel, even uit de band springen dan maar. Morgen zien we wel verder. We praten over het begrip ‘begrip'.   Onbegrip 'Ik begrijp mijzelf niet eens, hoe moet ik... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Beroerte