Blogs

Donderdag 31 maart 2016

Het heeft een naam!

Geplaatst onder: Gilles de la Tourette door Janneke Kaim-Roossien

In mijn vorige blog vertelde ik waarom ik nooit eerder ben gaan kijken waar mijn tics, dwang, angsten en neerslachtigheid vandaan kwamen. Nu komt het vervolg: hoe heb ik de zoektocht naar een diagnose aangepakt? En wat heeft het opgeleverd? In de tijd dat ik ging samenwonen, was ik veel online. Ik had namelijk nogal moeite met sociale contacten, terwijl online praten mij wél goed af ging. Ik was ook behoorlijk vaardig geworden in het zoeken naar informatie. Het internet... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Gilles de la Tourette

Maandag 28 maart 2016

De diagnose

Geplaatst onder: BeroerteMoyamoya door Vera de Joode

Ik ben Vera (19), ging naar school, liep stage, had een bijbaantje in de supermarkt, ik sportte en sprak graag af met vrienden. Ik ging niet vaak naar de dokter. Iedereen heeft af en toe die ene vervelende kwaal die soms terugkeert maar waarvan je overtuigd bent dat het uiteindelijk toch niets is. Dit was een korte samenvatting van hoe mijn leven voor de diagnose moyamoya was en uiteindelijk weer zal zijn, want ik laat mij niet mijn dromen afnemen door een aandoening. Mijn... Lees verder»


18 Bekijk reacties (18)   |   Meer artikelen in BeroerteMoyamoya

Donderdag 24 maart 2016

Paascadeau

Geplaatst onder: ADHD door Pip

In onze huishouding doet Kees de boodschappen met de Feestdagen. De Paasdagen staan voor de deur en Kees maakt zijn boodschappenlijst. Wat is er nog op voorraad en wat voor lekkers gaan we koken en eten? Ja, hij is ook de kok. Dat is bij ons de juiste verdeling, want Kees is een echte lekkerbek en heeft de juiste structuur om dit allemaal te regelen.   We lopen samen in de supermarkt en ik voer de opdrachten uit. Wat van belang is, mag ik uit het vak in het karretje... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 21 maart 2016

Huilen

Geplaatst onder: Ziekte van Lyme door Esmee Kamphuis

Dat zoiets vanzelfsprekends als weer en wind -waar wij Nederlanders dagelijks over klagen en op sociaal ongemakkelijke momenten graag een gesprek over aanknopen- zó níét vanzelfsprekend voor mij zou worden, had ik nooit gedacht. Het is natuurlijk heel triest, maar tegelijkertijd ook heel mooi. Na een weekend vol regen en grauwe mistroostigheid, was het eindelijk droog. Er stak een huilende wind op, die met haar onheilspellende klanken... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Ziekte van Lyme

Donderdag 17 maart 2016

Bewust leven

Geplaatst onder: Beroerte door Lieky van der Velden

Kijk eens op een andere manier naar jezelf. Met restverschijnselen verder leven. Hoe doe je dat? Jullie hebben waarschijnlijk ervaren dat mensen niet aan je zien dat jij beperkt bent. Ze zien alleen je buitenkant. Je innerlijke kant is niet te zien is. Dat is alleen door jou te ervaren. Om je innerlijk leven in evenwicht te brengen met de buitenkant moet je die eerst leren kennen. Dat is bewust leven. Bewust leven is alert zijn op je gevoelens, je gedachten, je daden en... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Beroerte