Blogs

Donderdag 30 maart 2017

Geheugenproblemen

Geplaatst onder: Hersenletsel door Irma de Bresser

Geheugenproblemen door nah, lastig! Ik had er gelukkig weinig last van, maar nu kan ik erover meepraten. Ineens, ruim 7 jaar na mijn cva, krijg ik ze ook, problemen met mijn korte termijn geheugen. Gelukkig kan ik er zelf vaak om lachen, maar ondertussen ervaar ik ook dat het vaak heel erg lastig is.   De vuilniszak lopend naar de container brengen, dat lukt niet meer. Op de fiets lukt het wel daarom zet mijn huishoudelijke hulp de zak op dinsdagmiddag als zij weg gaat achter op... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Dinsdag 28 maart 2017

Droge tranen met tuiten

Geplaatst onder: Hersenbloeding door Willem Schuurmans

Het leven trekt nu vluchtig aan je voorbij Het verliep de laatste tijd al snel Relativeren was zo alleen, ontzettend eenzaam Je miste je kompaan   Noodlottig ongeval, hersenletsel Je hebt ze nu niet meer op een rij Je bent een verwarde geest in je eigen lichaam Staart nu moederziel alleen uit het raam   Ik kijk door mijn eigen tranen heen Zeg tegen je "mamma, ik ben bij je" "Voel je niet aleen" Je huilt... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenbloeding

Maandag 27 maart 2017

Jezelf zijn

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Niet meer jezelf zijn. Is het iemand anders zijn?   Waar is mijn mijzelf? Ik ben het helemaal kwijt.   Mijn lichaam is veranderd, mijn geest, mijn denken, mijn doen en laten. Niets zal meer hetzelfde zijn.   Ik herken mijzelf niet meer. Mijn gezicht in de spiegel straalt niet meer.   Mijn dag en nacht, weken en jaren van, ‘gewoon leven’ zijn niet meer.   Aan mijn gezicht is te zien hoe ik mij voel. Ik ben verwart,... Lees verder»


13 Bekijk reacties (13)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Donderdag 23 maart 2017

Terug van weggeweest

Geplaatst onder: Hypofyse door Petra Serbanescu-Kele

Daar is-ie dan, weer eens een blog van mijn hand. Ik ben een tijdje weggeweest, een langdurige vakantie in Groningen. Het ziekenhuis, welteverstaan. Prima hotel, all inclusieve, zeer vriendelijk personeel, maar toch niet de vakantie die ik in gedachten had. Ik heb een nieuwe hartklep gekregen. Voordat de operatie uitgevoerd kon worden, moest er eerst een ontsteking in mijn hart verholpen worden. Dat betekende wekenlang antibiotica via het infuus. Ik ben ruim drie maanden opgenomen geweest,... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hypofyse

Maandag 20 maart 2017

Een lastpak in het protocollenparadijs

Geplaatst onder: Beroerte door Elisheva Boumans

Normaal gesproken zie ik mijn neuroloog op het halfjaarlijkse polibezoek, waarbij een woordenstrijd tussen ons een vast ritueel is. Een jurist spreekt nu eenmaal een andere taal dan een neuroloog. Maar halverwege vorig jaar loopt het anders. Een maand na mijn poliafspraak gaat het mis. Door een megafile van prikkels ontaardt er een grote wervelwind in mijn hoofd waardoor mijn lijf compleet op hol slaat.   Ten einde raad belt mijn partner een ambulance. Deze is snel ter plaatse... Lees verder»


14 Bekijk reacties (14)   |   Meer artikelen in Beroerte