Blogs

Donderdag 29 maart 2018

Een kleurrijk ervaringspalet

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloedingAneurysma door Meke Oomens

Na mijn operatie ben ik vrij snel weer gaan werken, te snel denk ik achteraf. Daardoor heb ik geen herkeuring gehad en had ik dus geen recht op een uitkering.   Vanaf de start van Participeer MEE (een wekelijkse workshop voor werkzoekenden met een arbeidshandicap, die ondersteuning nodig hebben bij het vinden of behouden van een nieuwe baan bij een sociale werkgever) ben ik elke donderdagochtend naar de Heerbaan gegaan, omdat ik ervan overtuigd was dat dat de plek was waar ik de... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloedingAneurysma

Maandag 26 maart 2018

Mijn verhaal

Geplaatst onder: Dwangstoornis door Corita

Ik ben 28 jaar oud maar toch voel ik me niet zo. Aan de ene kant staat mijn leven al zoveel jaren stil, dat ik het gevoel heb dat ik 23 ben. Aan de andere kant heb ik al zoveel meegemaakt (geestelijk) dat ik me 50 voel. Dat zorgt vaak voor innerlijke onrust. Ik ben namelijk niet waar ik hoopte te zijn. Niet in mijn werk en niet in mijn prive leven.   Ik heb last van angstgedachten. Sinds mijn 7e..reken maar uit. Momenteel uit het zich in smetvrees. Ik heb veel pieken en... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Dwangstoornis

Donderdag 22 maart 2018

De onderschatte overschatting

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Jeannette Rijpstra

Daar gaan we weer, het idee terug bij af te zijn. Het idee om weer terug te zijn op de dag dat ik eieren liet vallen in de supermarkt, 3 maanden geleden. Deze dag stond ik te huilen, midden in de supermarkt, en een medewerkster zei tegen mij: “mevrouw, het zijn maar eieren.” Natuurlijk wist en besefte ik dit, maar dit ging natuurlijk lang niet om de kapotte eieren op de vloer van de supermarkt. Ik was op, mijn kaarsje was uit, de emmer was vol, de welbekende druppel en de man met... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 19 maart 2018

Een lesje van mij

Geplaatst onder: Hersenletsel door Ilana de Boer

Het is inmiddels ruim 3,5 jaar geleden dat ik mijn ongeluk heb gehad. Toen ik een jaar na mijn ongeluk mensen (en dan vooral lotgenoten) vertelde hoe lang het geleden was, reageerden ze bijna altijd met: ‘oh, dat is pas net’. Voor mij voelde dat ellendige jaar wat ik achter de rug had, helemaal niet als ‘pas net’. Ik had veel geleerd tijdens mijn revalidatie, was druk bezig met het accepteren van wat ik had en ik was me er ook van bewust dat mijn leven er anders uit... Lees verder»


4 Bekijk reacties (4)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Vrijdag 16 maart 2018

Cognitieve therapie bij slaapproblemen

Geplaatst onder: SlaapHersenletsel door Francis Lanen - de Haan

Heb je wel eens van automatische gedachten gehoord? Dit zijn gedachten die vanzelf in je opborrelen in een bepaalde situatie. Nu bestaan er verschillende soorten automatische gedachten. Voor het gemak verdeel ik ze even in helpende gedachten en disfunctionele / irrationele gedachten.   Helpende gedachten zijn nuttig voor je en helpen je om je leven te kleuren en je levenspad op een prettige manier te lopen. Ze geven je een goed gevoel. Disfunctionele gedachten zijn ondermijnende,... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in SlaapHersenletsel