Blogs

Vrijdag 29 maart 2019

Op tv

Geplaatst onder: Slaapstoornis door Inge Bevers

15 maart was het Internationale Dag van de Slaap. In dat kader werd ik (via de Hersenstichting) door Hart van Nederland benaderd voor een interview. Ik was vereerd, maar ook een beetje huiverig. Er zou namelijk een onderzoek gepresenteerd worden over de grote groep mensen die niet tevreden is over hun kwaliteit van slaap, maar die daar niets aan doet. Hier wilde ik eigenlijk niet mee geassocieerd worden, omdat ik al jaren duidelijk probeer te maken dat ik mijn slaapproblemen juist... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Slaapstoornis

Donderdag 28 maart 2019

Buik en hoofd

Geplaatst onder: Hersenkneuzing door Manon Oude Kamphuis

Het is bijna een jaar geleden dat ik mijn vorige blog schreef op de site van de hersenstichting. Ik sta er soms verbaasd van hoeveel je kunt meemaken in 2 jaar tijd… In mijn vorige blog schreef ik hoe ik uit keek naar mijn revalidatie.   Maar in maart 2018, een jaar nadat ik mij hersenkneuzing NAH (niet aangeboren hersenletsel) opliep, stond de wereld weer even stil. Ik werd met ernstige buikklachten opgenomen in het ziekenhuis. Na een lange periode in het ziekenhuis te... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in Hersenkneuzing

Maandag 25 maart 2019

De marathon

Geplaatst onder: DementieFrontotemporale dementie door Sanne van der Woude

Vanochtend zijn mijn ouders vertrokken naar het ziekenhuis voor een vervolg onderzoek, n.a.v. de diagnose FTD (frontotemporale dementie). Rond 12 uur krijg ik van mijn moeder te horen dat ze mijn vader kwijt is in het ziekenhuis. Ik krijg het direct benauwd en omdat ik zwanger ben van onze tweede voel ik dat mijn bloeddruk stijgt. Het voelt zo fout! Om 13 uur komt een vriendin mij ophalen om samen met mij en mijn dochter te gaan shoppen. Wanneer zij binnenkomt begin ik direct te huilen,... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in DementieFrontotemporale dementie

Donderdag 21 maart 2019

Bibliotheek

Geplaatst onder: ADHD door Pip

'Geen idee mevrouw, hij komt en gaat wanneer hij wil', geeft de mevrouw van de bieb aan. 'Vindt u het niet mooi dan?' 'Nou, wat mij betreft kan hij naar huis, ga daar lekker zitten pingelen. Heel fijn dat je vijfhonderd aanslagen per minuut haalt, maar ik word hier knettergek van.' Dat zeg ik niet hardop natuurlijk, dat stemmetje beheers ik nog wel. Het is echter al busy in the headquarters (mijn brein) en ik kan geen antwoord geven. 'Ach, ik kom er zo wel op terug', zeg ik dan maar.... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in ADHD

Maandag 18 maart 2019

Arena vol stieren

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

Het is dat ik optimistisch van aard ben, anders lijkt het toch best wrang. Ooit was ik sportleraar, nu loop ik al vanaf mijn 44ste als een oude man met mijn stok door de straten te schuifelen. Ik houd me maar voor dat mensen daar doorheen prikken vanwege mijn jeugdige (ahum) uiterlijk. Rond mijn achtste begon ik te voetballen en het zou 25 jaar duren voor ik mijn voetbalschoenen in de wilgen hing. Mijn liefde voor voetbal vierde ik vanaf dat moment op de tribune. Ik heb menig wedstrijd van... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Beroerte