Blogs

Maandag 27 april 2015

Het belang van evenwicht

Geplaatst onder: Multiple Sclerose (MS) door Anja Prakken

In Nederland leven een half miljoen mensen met de gevolgen van hersenletsel. En bijna iedereen krijgt ooit met een hersenaandoening te maken. Huh? Ja. Migraine, epilepsie, niet-aangeboren hersenletsel, dementie, beroerte, angststoornissen, hersentumoren en ook ‘mijn' MS: Je ziet het niet direct. Kusje erop helpt niet en het heeft grote gevolgen. Ik zie graag meer mensen met een hersenaandoening in het gewone leven. En zo weinig en kort mogelijk in speciale instellingen. Meedoen in... Lees verder»


8 Bekijk reacties (8)   |   Meer artikelen in Multiple Sclerose (MS)

Maandag 20 april 2015

Geluk, dankbaarheid en emoties

Geplaatst onder: Hersenletsel door Irma de Bresser

Ik heb net mijn boodschap gedaan, lopend naar het centrum van ons mooie dorp, genietend van de mooie dag. Het is ongeveer 18 graden, de zon schijnt en ik besluit mijn wandeling wat langer te maken en loop door het park terug. Langs het pad staat een uitnodigend bankje. Ik heb mijn e-reader bij en besluit even te genieten van het prachtige weer. Na zo'n 3 kwartier wandel ik weer verder, op weg naar huis. Ineens merk ik dat er (alweer) een traan over mijn wang loopt. Sinds mijn... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Maandag 13 april 2015

Baldadigheid, gekkigheid en kwetsbaarheid

Geplaatst onder: Beroerte door Harry de Weerd

Op mijn manier deed en doe ik altijd nogal gek en baldadig. Ik durf te stellen dat dit mijn populariteit als leerkracht zeker ten goede kwam. Het kind Harry is gelukkig nooit uit mij verdwenen. Mensen, die mij kennen ( lees mijn autobiografie) zullen dit zeker beamen.   Nadat ik zeer recentelijk op routine naar huis terug ‘akifimde' (mijn scootmobiel is van het merk akifim ) met wat boodschapjes achterin, zag ik in de verte 2 personen staan: Een collega en haar... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 6 april 2015

Zijn wie je bent

Geplaatst onder: Hersenontsteking door Ariena Ruwaard-Hooijer

Ik heb altijd gedacht dat ik ben wie ik ben. Dat er niet zoiets verhevens bestaat als ‘ontdekken wie je bent' of ‘jezelf vinden'. Daar geloof ik niet zo in. Ik denk al snel: Ja, hallo wat een geneuzel. Je bent wie je bent. Klaar.   Desondanks moet ik nu toch toegeven dat ik op zoek ben. Op zoek naar een ander leven met mezelf. Ik hoef geen nieuwe ik uit te vinden want ik weet dat ik niet aan mezelf kan ontsnappen. Maar ik kan wel de beste versie van mezelf... Lees verder»


6 Bekijk reacties (6)   |   Meer artikelen in Hersenontsteking