Blogs

Donderdag 28 april 2016

Stoer

Geplaatst onder: Ziekte van Lyme door Esmee Kamphuis

'Hoe gaat het met je?' 'Goed hoor!' of 'Gaat wel...' antwoord ik. Hoe geef je antwoord op zo'n simpele vraag als het eigenlijk al heel lang niet goed gaat? En wie wil écht mijn antwoord horen op deze vraag? Als ik wel besluit toe te geven dat het niet zo goed gaat krijg ik regelmatig de opmerking: 'Ach, als je maar positief bent. Dat scheelt de helft!.' Ondanks mijn positieve instelling, mijn vechtlust, het blijven dromen over de toekomst en menig schop... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Ziekte van Lyme

Maandag 25 april 2016

De reservering

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Het was toen ik nog geen moeder was en volop met mijn vrienden bezig was. Heerlijke avondjes, daar hoef ik niet over uit te weiden, want ik denk dat iedereen wel van die avonden kent. Nachten doorhalen was ook geen probleem en tegenwoordig is het al een meevaller als de eerste gaap pas om 22.00 uur komt.   Deze keer gaan we uit eten. De taken worden verdeeld. Het thema en de dresscode zijn besproken en ik ga de tafel voor 12 personen reserveren. Het lijkt ons leuk om... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in ADHD

Donderdag 21 april 2016

Voorstellen

Geplaatst onder: Melkersson-Rosenthal Syndroom door Kimberly van IJzendoorn

Ik lijd aan het Melkersson-Rosenthal Syndroom, een ziekte die bijna niet voorkomt en daarom heel onbekend is. Daarom wil ik jullie hier graag gaan vertellen wie ik ben, wat ik doe, hoe ik met deze ziekte om ga en hoe hij mij ook in positieve zin heeft veranderd. Mijn naam is Kimberly van IJzendoorn en ik ben 20 jaar oud. Sinds eind 2013 ben ik aan het vechten tegen deze ziekte. Ondanks alle negatieve dingen heeft deze ziekte ook veel positieve dingen met zich meegebracht en mij... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Melkersson-Rosenthal Syndroom

Maandag 18 april 2016

Aan de slag

Geplaatst onder: HersenletselHersenstichting door Annet Wielemaker

De afgelopen weken ben ik als hoofd Patiëntenzorg bij de Hersenstichting bezig geweest met het aanmelden van de Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel en de gebruikersversie bij het Zorginstituut. Onwillekeurig vroeg ik mijzelf af hoe we daartoe waren gekomen.   In 2011 liet de Hersenstichting een onderzoek doen onder betrokken partijen om te horen hoe het met de zorgverlening voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel gesteld was in Nederland. De bekende... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in HersenletselHersenstichting

Donderdag 14 april 2016

Feestdagen

Geplaatst onder: Hypofyse door Petra Serbanescu-Kele

Nu Pasen (alweer eventjes) achter de rug is, moeten we ruim een half jaar wachten tot de feestdagen weer beginnen. Dit jaar was de periode tussen Kerst en Pasen kort. Amper bijgekomen van de ene feestmarathon (Kerst en Oud en Nieuw, even later carnaval), hoppa, daar diende het volgende feest zich alweer aan (Pasen).   Met Pasen viert men de opstanding van Jezus Christus, drie dagen na zijn kruisiging. Op Witte Donderdag, de dag voor Goede Vrijdag, wordt Jezus door Judas... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hypofyse