Blogs

Woensdag 26 april 2017

Ontbrekend gereedschap

Geplaatst onder: BeroerteHalsslagaderdissectie door Mieke Batenburg

Steeds meer hoor ik van lotgenoten dat ze mijn blog gebruiken als uitleg naar hun omgeving. Mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt en het laten lezen aan familie en collega’s. Het is zo verdraaid moeilijk uit te leggen wat hersenletsel met je doet. En als ik deze mensen dan kan helpen door middel van mijn verhaal dan word ik blij. Snel na het herseninfarct was dat mijn plan. Bekendheid eraan geven en bespreekbaar maken.   Een goede vriend van mij, is ook... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in BeroerteHalsslagaderdissectie

Maandag 24 april 2017

Het vervolg

Geplaatst onder: Hersenletsel door Stefan Cramer

Mijn vorige blog eindige met het eerste bezoek aan de Spoed Eisende Hulp (SEH) na mijn, naar zo later bleek, eerste operatie. Met de antibioticakuur en de extra hechting zag alles er verder goed uit en het herstel verliep verder ook prima. Na 10 dagen mochten mijn hechtingen eruit gehaald worden bij de huisarts. De assistent die deze moest verwijderen was nog erg onervaren en dat maakte het verwijderen er niet prettiger op. Ik merkte tijdens het verwijderen al dat er vocht langs mijn hoofd... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Hersenletsel

Donderdag 20 april 2017

In gesprek met de neurochirurg

Geplaatst onder: Cavernoom in de hersenstam door Ellen Hilberts

De vervolgdagen waren zo vreemd. Van het ene op het andere moment ga je van gezond, naar patiënt. Niet dat ik mij zo voelde, maar het was wel zo. Onbewust werd ik voorzichtiger. Net alsof ik invloed kon uitoefenen op het cavernoom. NOT.   Ik kreeg een verwijzing naar een neurochirurg. Er moest gekeken worden of er mogelijkheden tot een operatie bestonden. Mijn MRI werd in een team van neurochirurgen besproken en ze kwamen tot d e conclusie dat opereren... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Cavernoom in de hersenstam

Dinsdag 18 april 2017

Ja, er is weer nieuws!

Geplaatst onder: Microcefalie door Natasja Veldman

Wauh, echt een tijd geleden dat ik een update heb gemaakt. Maar er is veel en ook weer niet veel gebeurd. Mirre doet het eigenlijk geweldig in het kort ;-)! Ze doet het super op haar school. Ze geniet enorm van de vrienden in haar groep, gaat lekker wandelen, spelen op de hal, kletsen, lekkere dingen maken (ook thuis trouwens) enz. Wij hebben de Sint & Piet periode goed doorstaan, heel veel gezongen en ook echt best lang (vanaf oktober ongeveer), nu ebt het langzaam echt even weg,... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Microcefalie

Maandag 17 april 2017

Mijn NAH verhaal

Geplaatst onder: Hersenletsel door Jeannette Rijpstra

NAH accepteren??! Nooit! Deze vraag stelde  ik mijzelf keer op keer. Jarenlang!! Nu kom ik tot de conclusie dat het best veel is, maar óók ongrijpbaar voor mezelf en daarnaast kan je het lastig uitleggen aan mensen die het niet hebben. De afgelopen jaren heb ik mijzelf leren kennen, het was soms heftig, ik vocht en ik won niet, wilde het negeren en keer op keer kletste ik weer tegen die dikke betonnen muur, wat NAH heet.... Lees verder»


17 Bekijk reacties (17)   |   Meer artikelen in Hersenletsel