Blogs

Maandag 30 april 2018

Onderdrukken

Geplaatst onder: HoofdpijnMigraine door Stephanie Both

Op het moment van schrijven zit ik midden in de laatste fase van mijn opleiding. Ik ben halverwege mijn afstudeerstage en nu komt het einde écht in zicht. Ik loop stage bij een leuk bedrijf, maar soms is het best zwaar. Ik ben lange dagen continu bezig met het schrijven van mijn scriptie. Ik kom geregeld thuis met vervelende hoofdpijn en in de avonden of in het weekend, wanneer ik een beetje tot rust kan komen, heb ik geregeld weer een aanval.   In de weekenden dat het wel... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in HoofdpijnMigraine

Donderdag 26 april 2018

12 dingen die je niet moet doen bij iemand met hersenletsel

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Kesty van Ree

Ik las een tijdje terug 10 tips over wat je kunt doen om iemand met hersenletsel te helpen. Mooi. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat er ook een heleboel is wat je juist NIET moet doen. Maar al te vaak doen of zeggen mensen dingen, vaak ook goed bedoeld, die juist averechts werken. Daarom vond ik het tijd om dat ook maar eens open en eerlijk hier neer te schrijven. NB voel je alsjeblieft niet persoonlijk aangesproken. Het is niet de bedoeling om iemand persoonlijk aan te vallen... Lees verder»


20 Bekijk reacties (20)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel

Maandag 23 april 2018

Mijn hoofd-stuk

Geplaatst onder: Hersenkneuzing door Jeannette Gerritsen

Op 6 augustus 2001 ging mijn hoofd stuk. Dat begin ik nu pas te accepteren. Mijn naam is Jeannette, toen 37 jaar en net getrouwd, vol plannen en dromen. Gezellig met vrienden naar de Canal Parade kijken vanuit een raam van een grachtenpand. Dat was de opzet. Feestje vieren! Maar in een paar seconden veranderde mijn leven. Ik zit bij een vriendin achterop de fiets. Ineens voel ik twee handen in mijn rug die mij met kracht van de fiets afgooien. Terwijl ik val, zie ik een... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Hersenkneuzing

Zondag 22 april 2018

Onbehandelbaar

Geplaatst onder: Ziekte van Lyme door Esmee Kamphuis

Stel je voor: Je komt op de Spoedeisende Hulp met een gecompliceerde beenbreuk. Nu blijkt dat je arts een richtlijn hanteert waarin staat dat één dag je been in het gips voldoende zou moeten zijn. De arts hoeft zich niet aan deze richtlijn te houden, want deze dient enkel ter ondersteuning, maar hij gelooft heilig in deze richtlijn. Hij meldt je zelfverzekerd dat je morgen weer vrolijk rond moet kunnen huppelen. Niet dus. Toch zegt je arts: “Je kunt geen breuk meer... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Ziekte van Lyme

Donderdag 19 april 2018

Als het even tegen zit

Geplaatst onder: BeroerteHersenletsel door Lieky van der Velden

Als het even tegen zit en alles in mijn hoofd weer in de war is waardoor ik eigenlijk niet goed meer kan denken en mijn buik tegen werkt, omdat stress mij en mijn lichaam onderuit haalt. Ik herken dit gevoel terug. Het is jammer maar het kan altijd gebeuren, ook als je het niet verwacht. Een denderend geluid in mijn oren en de stress giert als een achtbaan door mijn lichaam. Het haalt mij er steeds weer onderuit. Stop even! En bijkomen. Dan heb ik even tijd nodig om te herstellen,... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenletsel