Blogs

Maandag 29 april 2019

Stappenplan

Geplaatst onder: Epilepsie door Vera van Winden

Klaar was ik ermee. Klaar met de aanvallen. Want daar waren er nu toch echt iets teveel van. Sterker nog, het worden er alleen maar meer. Wat ik ook probeer, niets lijkt te werken. En ook na het dagelijks bijhouden van het wanneer, wat en waar lukt het maar niet patronen te ontdekken. Frustrerend.   En dus besloot ik dat anders moest. Radicaal anders. Alles wat ik nu doe of heb geprobeerd is het niet. Mijn lijf zegt wat ermee. Maar wat? De voel-kant wilde ik op. In plaats van de... Lees verder»


1 Bekijk reacties (1)   |   Meer artikelen in Epilepsie

Donderdag 25 april 2019

Ik rol me er wel doorheen

Geplaatst onder: BeroerteHersenbloeding door Barbara Joustra

Het revalidatiehuis: ik heb me daar zo veilig gevoeld! De voordeur vormde een soort grens. Alleen dokters, patiënten, of familie/vrienden mochten naar binnen. De verhouding mensen met en zonder rolstoel in het gebouw was ongeveer 50:50. Zonder het Revalidatie huis had mijn verhaal een ander thema gehad. Dan was het over schaamte gegaan, denk ik.   Ik heb daar best veel gelachen, met een halve glimlach. Ik had een survival strategie aangenomen dat maar één... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in BeroerteHersenbloeding

Maandag 22 april 2019

Polletje Piekhaar

Geplaatst onder: ADHD door Pip

Even opletten met de energie! Het is bijna woensdag en dan pas ik op onze 2,5 jaar oude kleindochter. Een brok heerlijke energie, je zou er jaloers op kunnen worden.   Nica, haar moeder, gaf al aan om eens op 80% te gaan staan. Kijk, dat was duidelijk. Mijn hele leven hoor ik al, 'verdeel je energie', maar ja. Hoe doe je dat dan als je altijd “aan” staat? Het kostte me een week, maar ik moet zeggen dat het daarna best wel lukte. Was ik even te... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in ADHD

Donderdag 18 april 2019

Een parttime leven

Geplaatst onder: Halsslagaderdissectie door Anja de Jong

De maanden na mijn laatste afspraak bij de revalidatiekliniek verlopen traag. Het zijn maanden waarin ik thuis zit, alleen naar verplichte afspraken van het werk ga en verder zoveel mogelijk van alles afhoud. Ik merk dat ik inmiddels te lang afwezig ben van het werk. Al ruim anderhalf jaar. Ik voel mij een vreemde bij het bedrijf waar ik 15 jaar lang meer dan fulltime heb gewerkt.   De revalidatiearts en ikzelf hadden er vertrouwen in dat ik mijn leven zelf kon opbouwen. Maar de... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Halsslagaderdissectie

Maandag 15 april 2019

Blijvende schade

Geplaatst onder: Hersenletsel door Johanneke Gehrels

Door het ongeluk heb ik schade opgelopen in de voorhoofdkwab. Het is mij nu duidelijk dat het een belangrijk hersengebied is. Ik heb door de beschadiging nu veel moeite met het plannen en organiseren, het oplossen van problemen, besluiten nemen, (korte termijn) geheugen en het beheersen van het gedrag en emoties. Mijn emoties heb ik niet onder controle waardoor ik stemmingwisselingen heb. Door hersenletsel ben ik een erg gevoelig persoon geworden. Dat is vaak niet zichtbaar omdat ik met... Lees verder»


17 Bekijk reacties (17)   |   Meer artikelen in Hersenletsel