Blogs

Maandag 25 mei 2015

Studentenleven

Geplaatst onder: Hydrocefalie (Waterhoofd) door Maud van Gils

‘Wie gaat er vanavond allemaal mee naar dat feest?', vraagt iemand enthousiast. Ik zucht. Dit soort vragen vind ik altijd moeilijk. Want ik ga niet, dat is niets voor mij. Ik kan daar niet tegen en tot laat houd ik het niet vol. De ochtend daarna is de collegezaal, zoals verwacht, halfleeg. Veel studenten slapen uit na een ‘zware' avond. De meeste studenten doen dit thuis in bed, sommige bikkels zitten toch in de collegezaal. Dat zal zwaar voor hen zijn, maar voor mij zijn deze... Lees verder»


3 Bekijk reacties (3)   |   Meer artikelen in Hydrocefalie (Waterhoofd)

Maandag 18 mei 2015

Kijken met je neus

Geplaatst onder: Hersenen door Mark Mieras

Een ontbijttafel vol spullen. En ergens daartussen ligt mijn fietssleutel. Niet iedereen is even behendig om die te vinden. Vooral mannen hebben er vaak moeite mee, zo is mijn indruk. Die kunnen geruime tijd over wat ze zoeken heenkijken. ‘Wie heeft mijn fietssleutel gezien?' roep ik dan.   ‘Je kijkt met je neus,' zei mijn moeder vroeger al, als ik zo bezig was. Nu weet ik dat het heel normaal is. Het is eerder een wonder dat anderen er geen moeite mee... Lees verder»


5 Bekijk reacties (5)   |   Meer artikelen in Hersenen

Maandag 11 mei 2015

Ben ik gek? Deel 2

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

(deel 2 van 2) Dat is me toch wat. Ik, als ervaringsdeskundige ken mijzelf niet, denk ik. Ik maak daar een opmerking over. Zij legt uit: 'Bij de meeste mensen die afasie hebben is dat zo. Als je afasie hebt, moet je je zó hevig concentreren om te kunnen formuleren wat je bedoelt, dat je hersenen er moe van worden. En als hersenen moe zijn, dan zijn ze dat in z'n geheel en niet bijvoorbeeld alleen maar het taalcentrum. Het is dus niet zo dat je bij vermoeidheid alleen maar... Lees verder»


0 Bekijk reacties (0)   |   Meer artikelen in Beroerte

Maandag 4 mei 2015

Ben ik gek? Deel 1

Geplaatst onder: Beroerte door Siemon Vroom

(deel 1 van 2)   'Ik zal toch niet gek zijn?' zit ik te mijmeren in de auto op weg naar het revalidatiecentrum. In mijn fantasie zegt de psych: 'Meneer is duidelijk gestoord. Heren, brengen jullie de cliënt weg?' Drie mannen in witte pakken voeren mij weg. In een dwangbuis. Naar de kelder, één van hen grijnst. Het geluid van een wrede lach komt snel dichterbij. Ik hoor slagen, kreunen, ruik verbrand vlees en ik ...schrik wakker uit mijn nare droom.... Lees verder»


2 Bekijk reacties (2)   |   Meer artikelen in Beroerte